Haihui in UK

Neajunsurile vietii in Marea Britanie

2017-01-10

Plecarea intr-o alta tara nu este o decizie usoara. Toti o fac insa cu gandul la o alta viata, una mai buna. Majoritatea sunt convinsi ca isi vor gasi un loc de munca mai usor si vor castiga bani. Altii cauta oportunitati (educationale, de afaceri, de cariera, culturale etc) la care nu au acces in Romania.

Neajunsurile vietii in Marea Britanie

Unii, mai putini, vor neaparat o schimbare. Desi toti avem cunostinte, rude, prieteni care la un moment dat au ales sa traiasca undeva in strainatate, adevaratele riscuri si dezavantaje ale vietii de imigrant nu le stim decat atunci cand facem noi acest pas. Cei din jur vor avea mereu tendinta de a "indulci" realitatea macar un pic...Marea Britanie de exemplu, are foarte multe de oferit insa toate au un pret. Daca merita sau nu, fiecare poate decide singur.

1. Siguranta. Din pacate, Europa a devenit un loc din ce in ce mai nesigur in ultimii ani, datorita amenintarilor teroriste. Desi traim cu impresia ca este una dintre cele mai bine aparate tari, UK este si una dintre tintele cele mai vizate iar o anume teama pluteste in aer. Pe de alta parte, UK nu a fost niciodata o tara prea sigura, principalele orase fiind in ultimii ani prezente contante pe lista celor mai periculoase orase din Europa. Coventry sau Glasgow sunt considerate a fi locuri mai periculoase decat Sarajevo sau Rostov. Huliganismul si crimele violente au din pacate o incidenta crescuta in Marea Britanie.

2. Preturile mari. Adesea romanii sunt impresionati de salariile mari ale britanicilor uitand un mic detaliu: cheltuielile in UK sunt pe masura. In special transportul si chiria sunt deosebit de costisitoare. Conform celor de la The Guardian, un britanic cu venit mediu cheltuie aproape jumatate din venit DOAR pe chirie. Este adevarat ca majoriatea imigrantilor aleg sa inchirieze camere sau sa locuiasca mai multi intr-o casa pentru a face economii. Traiul in asemenea conditii nu este insa pentru oricine. Citeste mai mult...

 

   

 

Comentarii

Numele tau:

Comentariu:

 
Comentariile exprima parerea utilizatorului si pot sa nu corespunda cu parerea proprietarilor de pagina web. Proprietarii paginii AngliaMea.ro nu raspund de continutul comentariilor. Daca ati gasit un comentariu ilegal, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la info@angliamea.ro
 
 
 

Studiu

Cat cheltuiti lunar pe alimente?

Intre £100-£300

Intre £300-£500

Intre £500-£700

Peste £700

 
 

Cursul valutar de azi

GBP - RON = 5.21
 
RON - GBP = 0.19
 
EUR - RON = 4.60
 
RON - EUR = 0.22
 
USD - RON = 3.84
 
RON - USD = 0.26