Haihui in UK

Sistemul medical dezastruos din UK

2017-08-31

Oricat ai incerca sa convingi ca sunt prea multi medici incompetenti in UK, nimeni nu te va crede! “Si e mai bine in Romania, nu?”, “Ei, e totusi UK, e Londra, nu poate fi asa rau”, “Poate ai dat tu peste ceva medic mai dubios…”, “Exagerezi..”.

Sistemul medical dezastruos din UK

Cam astea sunt cele mai frecvente reactii. De ce aceasta revolta impotriva sistemul de sanatate britanic? Pai, sa le luam pe rand...

Personal, nu-mi place sa ma las complet pe mana medicilor fara a avea habar ce se intampla cu mine. Sunt convinsa ca in primul rand fiecare isi cunoaste cel mai bine propriul organism (sau ar trebui), ideea de “nu sunt medic, nu stiu, nu ma pricep” e o ignoranta si se plateste cu propria sanatate.

Medicul nu e un zeu, e doar un om care de multe ori a trecut prin Facultate tocind fara sa inteleaga prea multe, asa cum am facut multi dintre noi. Poate e foarte bun dar e obosit sau plictisit si iti da un tratament nepotrivit. Poate e convins ca ai o anumita boala cand tu ai de fapt altceva, a gresit iar greseala e omeneasca. Cativa ani de Medicina nu te fac automat un medic bun.

Apoi, ar mai trebui sa mentionez ca in Romania am avut si experiente proaste dar in general, am primit tratamentul corect si atentia cuvenita. Recunosc ca mi-am permis mereu sa platesc asistenta medicala in sistem privat, la clinici si cabinete cu reputatie. Rar, am avut de a face si cu sistemul public, insa daca nu am avut mari asteptari nu am avut nici mari dezamagiri. Citeste mai mult...

 

   

Tags: GP, Medici UK, NHS, Sanatate, Spitale

 

Comentarii

Arata cele mai noi primele

m a scris
2017-09-30 18:14
PARACETAMOL (pastila minune a secolului nostru no1) m am intors de urgenta in Ro pt o banala raceala. iubiti Ro, trebuie sa schimbam guvernul.

Mariana a scris
2017-09-20 12:46
Buna. Am nevoie de o consultatie medicala la un medic specialist in Londra.Am primit lecuire in tara siam nevoie sa continui aici.La GP in afara de exercitii si Paracetamol nu stiu nimic. Ma puteti ajuta?
scritimi pe email
mp6508@mail.ru
Multumesc

Numele tau:

Comentariu:

 
Comentariile exprima parerea utilizatorului si pot sa nu corespunda cu parerea proprietarilor de pagina web. Proprietarii paginii AngliaMea.ro nu raspund de continutul comentariilor. Daca ati gasit un comentariu ilegal, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la info@angliamea.ro
 
 
 

Studiu

Cat cheltuiti lunar pe alimente?

Intre £100-£300

Intre £300-£500

Intre £500-£700

Peste £700

 
 

Cursul valutar de azi

GBP - RON = 5.13
 
RON - GBP = 0.19
 
EUR - RON = 4.60
 
RON - EUR = 0.22
 
USD - RON = 3.89
 
RON - USD = 0.26