Cum puteți transfera bani în România din Regatul Unit și din țările UE. Spoiler: cu Profee 

În procesul obținerii independenței României, la sfârșitul anilor 1980, milioane de cetățeni au părăsit țara. Aceștia au plecat din țară din diverse motive: pentru a se reuni cu familiile, pentru a munci, pentru a studia, pentru a-și construi o nouă viață într-o nouă țară. Acest lucru a fost stimulat de instabilitatea economică, sărăcie, șomaj și de rămânerea României în urma altor țări europene în toate sferele vieții, în special în sfera socială. 

Experții estimează că există aproximativ 5 milioane de etnici români care trăiesc în afara României. Cei mai mulți dintre ei se află în țările europene. În Italia, de exemplu, trăiesc 1 100 de mii de români, în Spania aproximativ 1 050 de mii de persoane; serviciile germane de migrație susțin că pe teritoriul Germaniei trăiesc aproximativ 800 de mii de nativi din România; autoritățile britanice au numărat 550 de mii de români pe teritoriul Regatului Unit; în Franța, diaspora românească este formată din 140 de mii de persoane; în Belgia 110 mii de români; în Austria încă aproximativ 130 de mii. Până la 300 de mii de români trăiesc, muncesc și studiază în Grecia, Olanda, Danemarca, Ungaria, Irlanda, Suedia și Portugalia.

Toți acești oameni, fie că sunt migranți din primele valuri de după căderea regimului comunist sau migranți de muncă, studenți și nomazi digitali din ultima vreme, păstrează cele mai strânse legături cu România și trimit periodic bani acasă la familiile, rudele și prietenii lor.

Banca Mondială a publicat date potrivit cărora în ultimul an, 2022, țara a primit peste 8,2 miliarde de euro în transferuri private din străinătate. Această sumă este un record pentru ultimii 30 de ani și reprezintă 3,2% din produsul intern brut al României, ceea ce face ca țara să fie a treia din Uniunea Europeană în ceea ce privește ponderea transferurilor primite în PIB.

Nu există niciun motiv pentru care această sumă să scadă la sfârșitul acestui an, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale. Creșterea preconizată a volumului de transferuri primite de persoanele fizice este de 12-14% și va depăși pragul psihologic de 10 miliarde de euro.

În același timp, autorii raportului denotă că românii au suferit pierderi financiare uriașe din cauza diferitelor comisioane pentru transferurile transfrontaliere în țară. Valoarea pierderilor s-a ridicat la peste 800 de milioane de euro pentru anul 2022, ceea ce reprezintă cel puțin 8% din volumul transferurilor. În același timp, obiectivul Băncii Mondiale, în cadrul programului de realizare a unei dezvoltări durabile la nivel mondial, este ca costul transferurilor internaționale să nu depășească 3-4% din sumă.

În prezent, numai serviciile de transferuri internaționale online pot contribui la atingerea acestei valori. Adică, companiile fintech care schimbă în mod fundamental abordarea trimiterii banilor utilizatorilor între jurisdicții cu ajutorul tehnologiei înalte. O astfel de platformă este Profee, sistemul de transferuri transfrontaliere de bani cu cea mai rapidă creștere din Europa.

Cu toate acestea, serviciile online abia încep să ia o bucățică din procentul transferurilor primite de România. Modalitățile tradiționale de trimitere a banilor în țară sunt încă cele mai importante. Trimiterea prin bănci, prin poștă, în numerar cu curieri sau prin servicii precum WU este încă folosită de majoritatea românilor din străinătate, deși este costisitoare, consumatoare de timp și uneori extrem de nesigură. Doar 12% din transferurile private de intrare în țară se fac astăzi prin intermediul serviciilor online. Dar ponderea acestora, conform previziunilor experților, va crește rapid în următorii 3-5 ani. În cele din urmă, experții presupun că, în 5 ani, transferurile poștale și în numerar vor deveni în cele din urmă un lucru din domeniul trecutului, iar fintech-urile vor concura cu succes și se vor lupta pentru poziția de lider în acest domeniu cu instituțiile bancare.

E și normal, fiindcă că este convenabil, rapid, sigur și profitabil să transferi bani folosind astfel de servicii. Să analizăm de ce se întâmplă acest lucru pe exemplul sistemului Profee, care a zguduit industria fintech europeană în acest an.

Trimiterea de bani online este convenabilă

Profee este o aplicație și un site web pentru trimiterea de transferuri internaționale de bani online. Serviciul vă permite să transferați bani din Europa în peste 60 de țări, inclusiv în România și Republica Moldova, fără comisioane.

Pentru a trimite un transfer, tot ce aveți nevoie este un card bancar european, un smartphone și acces la internet. Destinatarul transferului nu trebuie să descarce și să instaleze aplicația - banii vor fi transferați imediat pe cardul său bancar.

Spre deosebire de alte modalități de a trimite fonduri, puteți trimite bani prin Profee 24 de ore pe zi, de oriunde din lume unde există internet. Puteți face acest lucru atât prin intermediul site-ului Profee.com, cât și prin intermediul aplicațiilor iOS sau Android. Iar trecerea de la o platformă la alta este complet transparentă. Vă puteți înregistra pe site și puteți continua să lucrați în aplicație prin simpla autorizare în aceasta.

Dezvoltatorii Profee acordă o atenție deosebită interfețelor de utilizator. Acestea sunt cât se poate de simple și intuitive. Primul transfer de la descărcarea aplicației până la o tranzacție reușită nu durează în medie mai mult de 5-7 minute, chiar și pentru cei care nu au folosit niciodată nu numai Profee, ci și astfel de servicii în general.

Imaginați-vă că nu mai pierdeți timpul mergând la bancă sau la biroul unei companii de trimitere de numerar, așteptând la cozi sau căutând curieri pentru a preda numerarul. Puteți trimite bani familiei și prietenilor dvs. în timp ce vă plimbați, călătoriți cu mijloacele de transport și, în cele din urmă, de pe canapeaua de acasă.

Deobicei, trimitem regulat transferuri de bani către un cerc destul de restrâns de persoane. Conform sistemelor de plată, aceasta reprezintă o medie de cinci persoane pe an. De aceea, toate tranzacțiile din Profee pot fi salvate în istoricul transferurilor, astfel încât următoarele trimiteri să poată fi făcute prin câteva atingeri în aplicație. Deoarece nu va fi nevoie să reintroduceți nici detaliile destinatarului, nici detaliile de plată ale cardului sau contului bancar. Alegeți suma, destinatarul și trimiteți banii.

Un alt avantaj este faptul că puteți trimite bani către Profee nu numai de pe cardurile Visa și Mastercard, ci și prin Apple Pay și Google Pay, precum și din contul dvs. bancar prin SEPA sau prin sistemul SOFORT, foarte cunoscut în Germania și în țările Benelux.

Cum să transferați rapid bani în România

Transferurile bancare durează în medie 3-5 zile lucrătoare, și nu veți putea trimite sau primi fonduri trimise în acest mod în weekend. Același lucru este valabil și pentru transferurile poștale - va trebui să așteptați câteva zile pentru a primi banii. Sistemele de transfer de bani în numerar livrează, de asemenea, fondurile în câteva zile, în cel mai bun caz. Cei mai norocoși primesc banii a doua zi după ce i-au trimis. Despre transferurile în numerar putem nici să nu vorbim - este posibil ca banii deloc să nu ajungă la destinatar.

Profee, pe de altă parte, trimite banii de pe un card pe altul aproape instantaneu - 95% dintre transferuri ajung la destinatarul transferului din România în mai puțin de două minute. Acesta este unul dintre cele două avantaje cheie ale transferurilor online, datorită căruia această metodă este folosită de tot mai multe persoane din întreaga lume. Iar România nu face excepție.

Datorită faptului că Profee folosește un minim de infrastructură de plată internațională, transferurile dintr-un cont bancar sunt primite în medie a doua zi după expediere. Este mai rapid și mai convenabil decât să mergeți la bancă sau să trimiteți un transfer internațional în aplicația băncii.

Avantajos - fără comision

Profee nu percepe niciun comision pentru transferurile către România, precum și către Moldova și o serie întreagă de alte destinații. Absolut nimic - adică, zero. De asemenea, nu există comisioane și taxe ascunse pe care băncile și serviciile de transfer de numerar le percep cu atâta drag. Pe calculatorul de transfer de pe site sau din aplicație, expeditorul vede întotdeauna suma finală care va fi livrată destinatarului. Transparență maximă.

Profee a dezvoltat un sistem unic de monitorizare a cursurilor de schimb ale concurenților, băncilor și valorilor de schimb. Datorită acestui sistem, în fiecare moment, când utilizatorul deschide calculatorul de transferuri Profee, acesta îi oferă cel mai favorabil curs de schimb al monedelor europene în lei românești. Nici măcar nu trebuie să deschidă alte servicii pentru comparație. Noi am făcut-o pentru dumneavoastră și ne-am asigurat că este într-adevăr așa.

Pe lângă aceasta, pentru transferurile către România și Moldova, Profee oferă un tarif promoțional special pentru primul transfer, ceea ce îl face și mai avantajos.

Dar asta nu este tot ceea ce face-l profitabil pe Profee. Există o modalitate de a câștiga bani pe transferuri. Pentru a face acest lucru, trebuie să recomandați serviciul anturajului dumneavoastră. Fiecare client Profee are un link de recomandare unic. Acesta se regăsește în cabinetul personal. Dacă un alt utilizator se înregistrează în Profee folosind acest link și trimite un transfer de cel puțin 100 de euro, expeditorul link-ului de recomandare va primi 10 euro. Diferența esențială dintre programul de recomandare Profee și concurenții săi este că numărul de persoane care pot fi invitate la serviciu nu este limitat și, în consecință, nici venitul potențial al celui care invită nu este limitat.

Siguranță ca la bancă

Trimiterea de bani prin Profee este la fel de sigură ca și prin bănci, dar mult mai convenabilă și mai profitabilă. Să nu comparăm această metodă nici măcar cu transferurile poștale sau cu cele în numerar în ceea ce privește securitatea. Aici totul este evident.

Profee este un serviciu licențiat de către autoritățile financiare europene, care este supus unor audituri regulate și respectă toate procedurile și cerințele necesare impuse de autoritatea de reglementare. Una dintre aceste cerințe, de exemplu, este că toți banii clienților Profee trebuie să fie păstrați în conturi speciale, separate de conturile pe care compania le folosește pentru a-și asigura operațiunile. Cu alte cuvinte, banii clienților nu sunt folosiți în cifra de afaceri a serviciului.

De asemenea, departamentele dedicate ale Profee monitorizează și gestionează riscurile AML, urmăresc și combat fraudele.

Profee se supune anual unui proces de certificare, care confirmă conformitatea companiei cu standardele de securitate PCI DSS pentru plăți și transferuri de carduri. Compania utilizează centre de date de clasa Tier 4 cu toleranță ridicată la defecțiuni pentru o funcționare neîntreruptă în condiții de practic orice sarcini.

Profee asigură autentificarea sigură a clienților cu 3DS și 2FA. Pe scurt, este posibilă debitarea de fonduri în favoarea destinatarului de pe cardul sau din contul dvs. numai după ce introduceți un cod special dintr-un SMS de la banca dvs. Doar dumneavoastră gestionați tranzacțiile. Fără retrageri automate și neașteptate.

Deci, cum puteți trimite un transfer prin Profee?

Este extrem de ușor. Pentru a trimite bani în România din Marea Britanie sau din țările UE, trebuie doar să urmați câțiva pași simpli.

 1. Accesați Profee.com sau descărcați aplicația Profee din App Store sau Google Play, în funcție de sistemul de operare al smartphone-ului dumneavoastră.

 2. Înregistrați-vă în serviciu prin numărul de telefon și furnizați informații de bază despre dumneavoastră - aceasta este o cerință a UE. Însă datele sunt simple: nume, naționalitate, adresă de reședință.

 3. Accesați calculatorul de transfer. Selectați țara de trimitere și suma. Apoi selectați țara și moneda în care se vor primi banii. În cazul nostru este România, unde este posibil să primiți bani în lei sau în euro. Sistemul va recalcula automat suma care urmează să fie primită.

 4. Acum trebuie să specificați detaliile destinatarului transferului. Este suficient să introduceți numărul cardului bancar și numele acestuia. Profee trimite banii prin Visa și Mastercard de la absolut toate băncile reprezentate în România.

 5. Apoi, trebuie să specificați detaliile de plată - cardul bancar sau numărul de cont. Dacă cardul dvs. este conectat la Apple Pay sau Google Pay (în funcție de sistemul de operare al smartphone-ului dvs.), puteți alege imediat una dintre aceste metode de transfer.

 6. Rămâne să confirmați informațiile despre expeditor și destinatar - asigurați-vă că nu există erori. Apoi apăsați "Trimiteți banii" și confirmați transferul cu ajutorul codului SMS de la banca dumneavoastră.

Întreaga procedură nu va dura mai mult de cinci minute. Banii transferați de pe un card pe altul vor ajunge la destinatar într-un timp fulgerător, înainte de a avea timp să vă pregătiți o cafea.

Concluzie

Se pare că răspunsul la întrebarea cum se pot transfera bani în România din Marea Britanie și UE este evident. Profee are un întreg buchet de avantaje, iar noi nu am găsit niciun dezavantaj în utilizarea acestui serviciu.

Atât recenziile utilizatorilor, cât și recunoașterea industriei dovedesc că Profee merită încrederea. De exemplu, pe Trustpilot, cel mai mare serviciu de evaluare a produselor și serviciilor de către consumatori din lume, Profee a obținut 4,7 stele din 5 posibile. Niciunul dintre cei mai apropiați concurenți ai săi nu are un rating mai mare.

Publicația de autoritate Wealth and Finance International a desemnat Profee drept cea mai bună companie de transfer de bani în 2023. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul premiilor FinTech Awards 2023, care onorează proiecte remarcabile de tehnologie financiară din întreaga lume. În primăvara acestui an, juriul de experți din cadrul Security Awards 2023, organizat de revista financiară de autoritate Corporate Vision, a recunoscut Profee drept cea mai bună companie fintech orientată către clienți.

Acum știți cum puteți să transferați bani în România din străinătate în mod profitabil, rapid și convenabil.

În procesul obținerii independenței României, la sfârșitul anilor 1980, milioane de cetățeni au părăsit țara. Aceștia au plecat din țară din diverse motive: pentru a se reuni cu familiile, pentru a munci, pentru a studia, pentru a-și construi o nouă viață într-o nouă țară. Acest lucru a fost stimulat de instabilitatea economică, sărăcie, șomaj și de rămânerea României în urma altor țări europene în toate sferele vieții, în special în sfera socială. 

Experții estimează că există aproximativ 5 milioane de etnici români care trăiesc în afara României. Cei mai mulți dintre ei se află în țările europene. În Italia, de exemplu, trăiesc 1 100 de mii de români, în Spania aproximativ 1 050 de mii de persoane; serviciile germane de migrație susțin că pe teritoriul Germaniei trăiesc aproximativ 800 de mii de nativi din România; autoritățile britanice au numărat 550 de mii de români pe teritoriul Regatului Unit; în Franța, diaspora românească este formată din 140 de mii de persoane; în Belgia 110 mii de români; în Austria încă aproximativ 130 de mii. Până la 300 de mii de români trăiesc, muncesc și studiază în Grecia, Olanda, Danemarca, Ungaria, Irlanda, Suedia și Portugalia.

Toți acești oameni, fie că sunt migranți din primele valuri de după căderea regimului comunist sau migranți de muncă, studenți și nomazi digitali din ultima vreme, păstrează cele mai strânse legături cu România și trimit periodic bani acasă la familiile, rudele și prietenii lor.

Banca Mondială a publicat date potrivit cărora în ultimul an, 2022, țara a primit peste 8,2 miliarde de euro în transferuri private din străinătate. Această sumă este un record pentru ultimii 30 de ani și reprezintă 3,2% din produsul intern brut al României, ceea ce face ca țara să fie a treia din Uniunea Europeană în ceea ce privește ponderea transferurilor primite în PIB.

Nu există niciun motiv pentru care această sumă să scadă la sfârșitul acestui an, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale. Creșterea preconizată a volumului de transferuri primite de persoanele fizice este de 12-14% și va depăși pragul psihologic de 10 miliarde de euro.

În același timp, autorii raportului denotă că românii au suferit pierderi financiare uriașe din cauza diferitelor comisioane pentru transferurile transfrontaliere în țară. Valoarea pierderilor s-a ridicat la peste 800 de milioane de euro pentru anul 2022, ceea ce reprezintă cel puțin 8% din volumul transferurilor. În același timp, obiectivul Băncii Mondiale, în cadrul programului de realizare a unei dezvoltări durabile la nivel mondial, este ca costul transferurilor internaționale să nu depășească 3-4% din sumă.

În prezent, numai serviciile de transferuri internaționale online pot contribui la atingerea acestei valori. Adică, companiile fintech care schimbă în mod fundamental abordarea trimiterii banilor utilizatorilor între jurisdicții cu ajutorul tehnologiei înalte. O astfel de platformă este Profee, sistemul de transferuri transfrontaliere de bani cu cea mai rapidă creștere din Europa.

Cu toate acestea, serviciile online abia încep să ia o bucățică din procentul transferurilor primite de România. Modalitățile tradiționale de trimitere a banilor în țară sunt încă cele mai importante. Trimiterea prin bănci, prin poștă, în numerar cu curieri sau prin servicii precum WU este încă folosită de majoritatea românilor din străinătate, deși este costisitoare, consumatoare de timp și uneori extrem de nesigură. Doar 12% din transferurile private de intrare în țară se fac astăzi prin intermediul serviciilor online. Dar ponderea acestora, conform previziunilor experților, va crește rapid în următorii 3-5 ani. În cele din urmă, experții presupun că, în 5 ani, transferurile poștale și în numerar vor deveni în cele din urmă un lucru din domeniul trecutului, iar fintech-urile vor concura cu succes și se vor lupta pentru poziția de lider în acest domeniu cu instituțiile bancare.

E și normal, fiindcă că este convenabil, rapid, sigur și profitabil să transferi bani folosind astfel de servicii. Să analizăm de ce se întâmplă acest lucru pe exemplul sistemului Profee, care a zguduit industria fintech europeană în acest an.

Trimiterea de bani online este convenabilă

Profee este o aplicație și un site web pentru trimiterea de transferuri internaționale de bani online. Serviciul vă permite să transferați bani din Europa în peste 60 de țări, inclusiv în România și Republica Moldova, fără comisioane.

Pentru a trimite un transfer, tot ce aveți nevoie este un card bancar european, un smartphone și acces la internet. Destinatarul transferului nu trebuie să descarce și să instaleze aplicația - banii vor fi transferați imediat pe cardul său bancar.

Spre deosebire de alte modalități de a trimite fonduri, puteți trimite bani prin Profee 24 de ore pe zi, de oriunde din lume unde există internet. Puteți face acest lucru atât prin intermediul site-ului Profee.com, cât și prin intermediul aplicațiilor iOS sau Android. Iar trecerea de la o platformă la alta este complet transparentă. Vă puteți înregistra pe site și puteți continua să lucrați în aplicație prin simpla autorizare în aceasta.

Dezvoltatorii Profee acordă o atenție deosebită interfețelor de utilizator. Acestea sunt cât se poate de simple și intuitive. Primul transfer de la descărcarea aplicației până la o tranzacție reușită nu durează în medie mai mult de 5-7 minute, chiar și pentru cei care nu au folosit niciodată nu numai Profee, ci și astfel de servicii în general.

Imaginați-vă că nu mai pierdeți timpul mergând la bancă sau la biroul unei companii de trimitere de numerar, așteptând la cozi sau căutând curieri pentru a preda numerarul. Puteți trimite bani familiei și prietenilor dvs. în timp ce vă plimbați, călătoriți cu mijloacele de transport și, în cele din urmă, de pe canapeaua de acasă.

Deobicei, trimitem regulat transferuri de bani către un cerc destul de restrâns de persoane. Conform sistemelor de plată, aceasta reprezintă o medie de cinci persoane pe an. De aceea, toate tranzacțiile din Profee pot fi salvate în istoricul transferurilor, astfel încât următoarele trimiteri să poată fi făcute prin câteva atingeri în aplicație. Deoarece nu va fi nevoie să reintroduceți nici detaliile destinatarului, nici detaliile de plată ale cardului sau contului bancar. Alegeți suma, destinatarul și trimiteți banii.

Un alt avantaj este faptul că puteți trimite bani către Profee nu numai de pe cardurile Visa și Mastercard, ci și prin Apple Pay și Google Pay, precum și din contul dvs. bancar prin SEPA sau prin sistemul SOFORT, foarte cunoscut în Germania și în țările Benelux.

Cum să transferați rapid bani în România

Transferurile bancare durează în medie 3-5 zile lucrătoare, și nu veți putea trimite sau primi fonduri trimise în acest mod în weekend. Același lucru este valabil și pentru transferurile poștale - va trebui să așteptați câteva zile pentru a primi banii. Sistemele de transfer de bani în numerar livrează, de asemenea, fondurile în câteva zile, în cel mai bun caz. Cei mai norocoși primesc banii a doua zi după ce i-au trimis. Despre transferurile în numerar putem nici să nu vorbim - este posibil ca banii deloc să nu ajungă la destinatar.

Profee, pe de altă parte, trimite banii de pe un card pe altul aproape instantaneu - 95% dintre transferuri ajung la destinatarul transferului din România în mai puțin de două minute. Acesta este unul dintre cele două avantaje cheie ale transferurilor online, datorită căruia această metodă este folosită de tot mai multe persoane din întreaga lume. Iar România nu face excepție.

Datorită faptului că Profee folosește un minim de infrastructură de plată internațională, transferurile dintr-un cont bancar sunt primite în medie a doua zi după expediere. Este mai rapid și mai convenabil decât să mergeți la bancă sau să trimiteți un transfer internațional în aplicația băncii.

Avantajos - fără comision

Profee nu percepe niciun comision pentru transferurile către România, precum și către Moldova și o serie întreagă de alte destinații. Absolut nimic - adică, zero. De asemenea, nu există comisioane și taxe ascunse pe care băncile și serviciile de transfer de numerar le percep cu atâta drag. Pe calculatorul de transfer de pe site sau din aplicație, expeditorul vede întotdeauna suma finală care va fi livrată destinatarului. Transparență maximă.

Profee a dezvoltat un sistem unic de monitorizare a cursurilor de schimb ale concurenților, băncilor și valorilor de schimb. Datorită acestui sistem, în fiecare moment, când utilizatorul deschide calculatorul de transferuri Profee, acesta îi oferă cel mai favorabil curs de schimb al monedelor europene în lei românești. Nici măcar nu trebuie să deschidă alte servicii pentru comparație. Noi am făcut-o pentru dumneavoastră și ne-am asigurat că este într-adevăr așa.

Pe lângă aceasta, pentru transferurile către România și Moldova, Profee oferă un tarif promoțional special pentru primul transfer, ceea ce îl face și mai avantajos.

Dar asta nu este tot ceea ce face-l profitabil pe Profee. Există o modalitate de a câștiga bani pe transferuri. Pentru a face acest lucru, trebuie să recomandați serviciul anturajului dumneavoastră. Fiecare client Profee are un link de recomandare unic. Acesta se regăsește în cabinetul personal. Dacă un alt utilizator se înregistrează în Profee folosind acest link și trimite un transfer de cel puțin 100 de euro, expeditorul link-ului de recomandare va primi 10 euro. Diferența esențială dintre programul de recomandare Profee și concurenții săi este că numărul de persoane care pot fi invitate la serviciu nu este limitat și, în consecință, nici venitul potențial al celui care invită nu este limitat.

Siguranță ca la bancă

Trimiterea de bani prin Profee este la fel de sigură ca și prin bănci, dar mult mai convenabilă și mai profitabilă. Să nu comparăm această metodă nici măcar cu transferurile poștale sau cu cele în numerar în ceea ce privește securitatea. Aici totul este evident.

Profee este un serviciu licențiat de către autoritățile financiare europene, care este supus unor audituri regulate și respectă toate procedurile și cerințele necesare impuse de autoritatea de reglementare. Una dintre aceste cerințe, de exemplu, este că toți banii clienților Profee trebuie să fie păstrați în conturi speciale, separate de conturile pe care compania le folosește pentru a-și asigura operațiunile. Cu alte cuvinte, banii clienților nu sunt folosiți în cifra de afaceri a serviciului.

De asemenea, departamentele dedicate ale Profee monitorizează și gestionează riscurile AML, urmăresc și combat fraudele.

Profee se supune anual unui proces de certificare, care confirmă conformitatea companiei cu standardele de securitate PCI DSS pentru plăți și transferuri de carduri. Compania utilizează centre de date de clasa Tier 4 cu toleranță ridicată la defecțiuni pentru o funcționare neîntreruptă în condiții de practic orice sarcini.

Profee asigură autentificarea sigură a clienților cu 3DS și 2FA. Pe scurt, este posibilă debitarea de fonduri în favoarea destinatarului de pe cardul sau din contul dvs. numai după ce introduceți un cod special dintr-un SMS de la banca dvs. Doar dumneavoastră gestionați tranzacțiile. Fără retrageri automate și neașteptate.

Deci, cum puteți trimite un transfer prin Profee?

Este extrem de ușor. Pentru a trimite bani în România din Marea Britanie sau din țările UE, trebuie doar să urmați câțiva pași simpli.

 1. Accesați Profee.com sau descărcați aplicația Profee din App Store sau Google Play, în funcție de sistemul de operare al smartphone-ului dumneavoastră.

 2. Înregistrați-vă în serviciu prin numărul de telefon și furnizați informații de bază despre dumneavoastră - aceasta este o cerință a UE. Însă datele sunt simple: nume, naționalitate, adresă de reședință.

 3. Accesați calculatorul de transfer. Selectați țara de trimitere și suma. Apoi selectați țara și moneda în care se vor primi banii. În cazul nostru este România, unde este posibil să primiți bani în lei sau în euro. Sistemul va recalcula automat suma care urmează să fie primită.

 4. Acum trebuie să specificați detaliile destinatarului transferului. Este suficient să introduceți numărul cardului bancar și numele acestuia. Profee trimite banii prin Visa și Mastercard de la absolut toate băncile reprezentate în România.

 5. Apoi, trebuie să specificați detaliile de plată - cardul bancar sau numărul de cont. Dacă cardul dvs. este conectat la Apple Pay sau Google Pay (în funcție de sistemul de operare al smartphone-ului dvs.), puteți alege imediat una dintre aceste metode de transfer.

 6. Rămâne să confirmați informațiile despre expeditor și destinatar - asigurați-vă că nu există erori. Apoi apăsați "Trimiteți banii" și confirmați transferul cu ajutorul codului SMS de la banca dumneavoastră.

Întreaga procedură nu va dura mai mult de cinci minute. Banii transferați de pe un card pe altul vor ajunge la destinatar într-un timp fulgerător, înainte de a avea timp să vă pregătiți o cafea.

Concluzie

Se pare că răspunsul la întrebarea cum se pot transfera bani în România din Marea Britanie și UE este evident. Profee are un întreg buchet de avantaje, iar noi nu am găsit niciun dezavantaj în utilizarea acestui serviciu.

Atât recenziile utilizatorilor, cât și recunoașterea industriei dovedesc că Profee merită încrederea. De exemplu, pe Trustpilot, cel mai mare serviciu de evaluare a produselor și serviciilor de către consumatori din lume, Profee a obținut 4,7 stele din 5 posibile. Niciunul dintre cei mai apropiați concurenți ai săi nu are un rating mai mare.

Publicația de autoritate Wealth and Finance International a desemnat Profee drept cea mai bună companie de transfer de bani în 2023. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul premiilor FinTech Awards 2023, care onorează proiecte remarcabile de tehnologie financiară din întreaga lume. În primăvara acestui an, juriul de experți din cadrul Security Awards 2023, organizat de revista financiară de autoritate Corporate Vision, a recunoscut Profee drept cea mai bună companie fintech orientată către clienți.

Acum știți cum puteți să transferați bani în România din străinătate în mod profitabil, rapid și convenabil.

 (Comentarii: 0)

Articole pe aceeasi tema:

Articole pe aceeasi tema: