Rețeta Reginei de clătite pufoase a devenit virală 

Este un lucru bine știut că găsirea unei rețete nu este posibilă fără să fie făcute ‘săpături’ prin paginile originii sale – iar rețetele regale nu fac excepție.

O legendă a reieșit la suprafață și arată că Regina Elisabeta și-a împărtășit rețeta testată în timp pentru clătite pufoase – alături de un bilet de invitație– cu Președintele Eisenhower.

Amestecul său pentru aluat, cunoscut și ca ‘ drop scones ‘, conține aproape aceleași ingrediente pe care ne așteptăm să le găsim în orice mic-dejun cu sirop, cu o poveste fermecătoare pe măsură.

Înregistrările din Arhivele Naționale arată o scrisoare veche de 63 de ani adresată liderului Statelor Unite în 1959.

‘Dragă Domnule Președinte’, a scris aceasta. ‘Văzând o fotografie a dumneavoastră în ziarul de astăzi, stând în fața unui grătar frigând prepeliță, mi-a reamintit că nu v-am trimis niciodată rețeta pentru ‘ drop scones ‘ pe care v-am promis-o la Balmoral.

‘Sper că le veți găsi ca fiind de succes’.

Detaliul personal arată că acest preparat susținut de regalitate constă în prăjituri mai groase și mai mici decât echivalentele americane.

Acum, rețeta a câștigat popularitate online, după ce un utilizator Reddit a repostat imaginea arhivată.

Dacă vreți să încercați prepararea acestui dulce demn de regi, iată rețeta de clătite pufoase a Reginei:

Ingrediente (pentru 16 persoane)

  • 4 ceșcute făină*
  • 4 linguri de zahăr tos
  • 2 ceșcuțe lapte
  • 2 ouă întregi
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurițe de cremă de tartru
  • 2 linguri unt topit

Pașii din această rețetă sunt scriși într-o succesiune rapidă, mai degrabă decât o listă numerotată de oe copia originală.

Era scris: ‘ Bateți împreună ouăle, zahărul și aproximativ jumătate din cantitatea de lapte’

‘Adăugați făina și amestecați totul bine, adăugând și restul de lapte așa cum se cere – precum și bicarbonatul și crema de tartru.’

‘Încorporați untul topit.’

Deși rețeta se termină aici, cel mai probabil monarhul a presupus că orice american respectabil  ar ști cum să gătească niște clătite pufoase din acest amestec.

Regina mai oferă și niște trucuri pentru a le nimeri cum trebuie : ‘ Deși cantitățile sunt pentru 16 persoane, atunci când sunt mai puține, eu în mod normal folosesc mai puțină făină și mai puțin lapte, dar utilizez toate celelalte ingrediente așa cum le-am menționat.

Aceasta a adăugat: ‘ Am încercat și să folosesc sirop auriu sau melasă în loc de zahăr simplu și pot ieși foarte bune și așa.’

‘Cred că amestecul are nevoie să fie bătut bine în timpul preparării și nu ar trebui ținut mult timp înainte de a fi gătit.’

*1 ceșcuță = 3/4 cană sau 150g

Este un lucru bine știut că găsirea unei rețete nu este posibilă fără să fie făcute ‘săpături’ prin paginile originii sale – iar rețetele regale nu fac excepție.

O legendă a reieșit la suprafață și arată că Regina Elisabeta și-a împărtășit rețeta testată în timp pentru clătite pufoase – alături de un bilet de invitație– cu Președintele Eisenhower.

Amestecul său pentru aluat, cunoscut și ca ‘ drop scones ‘, conține aproape aceleași ingrediente pe care ne așteptăm să le găsim în orice mic-dejun cu sirop, cu o poveste fermecătoare pe măsură.

Înregistrările din Arhivele Naționale arată o scrisoare veche de 63 de ani adresată liderului Statelor Unite în 1959.

‘Dragă Domnule Președinte’, a scris aceasta. ‘Văzând o fotografie a dumneavoastră în ziarul de astăzi, stând în fața unui grătar frigând prepeliță, mi-a reamintit că nu v-am trimis niciodată rețeta pentru ‘ drop scones ‘ pe care v-am promis-o la Balmoral.

‘Sper că le veți găsi ca fiind de succes’.

Detaliul personal arată că acest preparat susținut de regalitate constă în prăjituri mai groase și mai mici decât echivalentele americane.

Acum, rețeta a câștigat popularitate online, după ce un utilizator Reddit a repostat imaginea arhivată.

Dacă vreți să încercați prepararea acestui dulce demn de regi, iată rețeta de clătite pufoase a Reginei:

Ingrediente (pentru 16 persoane)

  • 4 ceșcute făină*
  • 4 linguri de zahăr tos
  • 2 ceșcuțe lapte
  • 2 ouă întregi
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurițe de cremă de tartru
  • 2 linguri unt topit

Pașii din această rețetă sunt scriși într-o succesiune rapidă, mai degrabă decât o listă numerotată de oe copia originală.

Era scris: ‘ Bateți împreună ouăle, zahărul și aproximativ jumătate din cantitatea de lapte’

‘Adăugați făina și amestecați totul bine, adăugând și restul de lapte așa cum se cere – precum și bicarbonatul și crema de tartru.’

‘Încorporați untul topit.’

Deși rețeta se termină aici, cel mai probabil monarhul a presupus că orice american respectabil  ar ști cum să gătească niște clătite pufoase din acest amestec.

Regina mai oferă și niște trucuri pentru a le nimeri cum trebuie : ‘ Deși cantitățile sunt pentru 16 persoane, atunci când sunt mai puține, eu în mod normal folosesc mai puțină făină și mai puțin lapte, dar utilizez toate celelalte ingrediente așa cum le-am menționat.

Aceasta a adăugat: ‘ Am încercat și să folosesc sirop auriu sau melasă în loc de zahăr simplu și pot ieși foarte bune și așa.’

‘Cred că amestecul are nevoie să fie bătut bine în timpul preparării și nu ar trebui ținut mult timp înainte de a fi gătit.’

*1 ceșcuță = 3/4 cană sau 150g

 (Comentarii: 0)

Articole pe aceeasi tema:

Articole pe aceeasi tema: