Stiri

Daca britanicii nu ne mai vor, plecam in Danemarca?!

2017-10-12

In contextul unui viitor nesigur in Marea Britanie, a inceput oficial "vanatoarea" cetatenilor UE. Ce inseamna asta?!

Daca britanicii nu ne mai vor, plecam in Danemarca?!

Danemarca, la fel ca si multe alte tari europene se confrunta cu o lipsa acuta de forta de munca. Tocmai de aceea, Danemarca vrea sa profite de situatia nesigura din Marea Britanie si este hotarata sa negocieze cu cetatenii europeni prinsi in hatisul Brexitului si sa-i convinga sa-i lase pe britanici si sa plece sa munceasca si sa traiasca la ei.

"Daca Marea Britanie nu poate garanta cetatenilor europeni ca viata lor nu se va schimba si ca vor putea trai si lucra in Regat si dupa Brexit, ca inainte, atunci acesti oameni ar trebui sa vina sa se angajeze in Danemarca", a declarat pentru The Independent, Steen Nielsen, seful pe politici pe piata muncii al Confederatiei Industriilor din Danemarca.

Insa nu doar Danemarca se gandeste sa "fure" muncitori din Marea Britanie, ci se pare ca si alte tari europene care se confrunta cu același deficit de forta de munca specializata vor veni, la randul lor, cu oferte: "Este o competitie acerba intre tarile europene sa atraga cei mai buni specialiști", a declarat Steen Nielsen.

 

   

Tags: Cetateni UE in UK, Danemarca, Forta de munca, Steen Nielsen, Vanatoarea cetatenilor UE

 

Comentarii

Numele tau:

Comentariu:

 
Comentariile exprima parerea utilizatorului si pot sa nu corespunda cu parerea proprietarilor de pagina web. Proprietarii paginii AngliaMea.ro nu raspund de continutul comentariilor. Daca ati gasit un comentariu ilegal, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la info@angliamea.ro
 
 
 

Studiu

Cat cheltuiti lunar pe alimente?

Intre £100-£300

Intre £300-£500

Intre £500-£700

Peste £700

 
 

Cursul valutar de azi

GBP - RON = 5.13
 
RON - GBP = 0.19
 
EUR - RON = 4.60
 
RON - EUR = 0.22
 
USD - RON = 3.89
 
RON - USD = 0.26