Stiri

Mai mult de jumatate dintre romanii din UK nu au participat la niciun interviu in aceasta tara

2017-08-08

Conform unui sondaj realizat de site-ul nostru, aproximativ 52% dintre romanii din UK nu au participat la niciun interviu in acesta tara. 6% au declarat ca au participat la un singur interviu, 16% au participat la 2 sau 3, 4 % au participat la la 4-6 interviuri, in timp ce 22% au participat la peste 7 interviuri.

Mai mult de jumatate dintre romanii din UK nu au participat la niciun interviu in aceasta tara

Numarul mare de romani care nu au trecut printr-un interviu este explicabil de modul cum acestia isi obtin locurile de munca in aceasta tara: foarte multi romani lucreaza in constructii sau agricultura, unde ajung recomandati de cunostinte. In plus aceste job-uri adesea nu necesita un interviu sau o selectie. Pe de alta parte, cei care doresc un loc de munca de birou sau mai bine platit, trec adesea printr-o serie de interviuri, nefiind usor sa obtina job-ul dorit datorita concurentei foarte mari.

Conform businessinsider.com, britanicii trebuie sa aplice in medie pentru 27 de job-uri pentru a obtine un interviu si trebuie sa treaca printr-o medie de 5 interviuri pentru a obtine locul de munca dorit. Numarul de interviuri scade in cazul job-urilor tehnice si creste in cazul celor care necesita pregatire umanista.

Intrebati "In ce domeniu lucrati?" 57% dintre cei care au participat au ales varianta "Constructii", 17% au ales varianta "Servicii", 13% au ales varianta "Medical", in timp ce 13% au declarat ca lucreaza "Altceva". Rezultatele acestui sondaj nu sunt surprinzatoare, acestea fiind cele mai populare domenii in care romanii isi gasesc un loc de munca in Marea Britanie.

Conform unor date din 2016 publicate de cei de la independent.co.uk, 17% din forta de munca din Marea Britanie este asigurata de imigranti. Acestia au si cele mai mici salarii, lucrand preponderent in urmatoarele domenii: servicii, taximetrie, constructii, industria alimentara, medical.

 

   

AngliaMea.ro

Tags: Interviu UK, Job-uri, Munca romani, Sondaj Angliamea

 

Comentarii

Numele tau:

Comentariu:

 
Comentariile exprima parerea utilizatorului si pot sa nu corespunda cu parerea proprietarilor de pagina web. Proprietarii paginii AngliaMea.ro nu raspund de continutul comentariilor. Daca ati gasit un comentariu ilegal, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la info@angliamea.ro
 
 
 

Studiu

Iti place vremea in UK?

Da

Nu

Nu stiu inca/ Mi-e indiferent

 
 

Cursul valutar de azi

GBP - RON = 5.04
 
RON - GBP = 0.20
 
EUR - RON = 4.58
 
RON - EUR = 0.22
 
USD - RON = 3.92
 
RON - USD = 0.26