Schimbare importantă pe piața muncii din UK: Când intră în vigoare legea bacșișului? 

Patronii de restaurante, cafenele și pub-uri nu vor mai avea voie să oprească o parte din bacşişurile lăsate personalului de către clienții din Marea Britanie, potrivit BBC.

Curând va deveni ilegal ca firmele din domeniul ospitalității să rețină din bacșișul angajaților, care se bazează adesea pe el pentru a-și completa veniturile.

Ministrul muncii, Paul Scully, a declarat că măsuri legislative concrete îi vor viza în mod special pe cei care lucrează în mod deosebit pentru astfel de tips-uri. ”Această mișcare îi va asigura, totodată, și pe clienți că banii lor vor merge către „cei care merită”.

Dacă un angajator încalcă noile reguli, acesta riscă să fie adus în fața unui tribunal pentru ocuparea forței de muncă. În acest caz, patronii pot fi obligați să facă plăți compensatorii angajaților sau să plătească amenzi substanțiale.

Într-un comunicat, Departamentul pentru afaceri a declarat că noua legislație va ajuta aproximativ două milioane de persoane care lucrează în industria hotelieră. Cel mai probabil, legea va intra în vigoare în anul următor.

Știrea vine la ceva timp după ce practica a fost raportată că a avut loc în anumite localuri de pe High Street, cum ar fi Pizza Express, Cote Brasserie și Bill's. Pe de altă parte, reprezentanții industriei spun că domeniul se auto-reglementează şi că nu e nevoie de o intervenţie legislativă.

În 2015, restaurantele au fost acuzate că au păstrat bacșișuri sau au perceput 10% „costuri administrative” la procesarea plăților pentru serviciile în cazul în care au fost efectuate prin card de debit sau de credit.

În prezent, afacerile în care se primesc bacșișuri cu cardul au posibilitatea de a le păstra sau de a le transmite angajaților. Tips-urile în numerar, pe de altă parte, aparțin în mod legal personalului. Pe lângă faptul că tuturor angajatorilor li se solicită să predea integral bacșișul, taxele pentru servicii și gratuitățile fără nicio deducere, noua legislație va introduce un cod de practică, care va stabili exact modul în care tips-urile ar trebui distribuite în mod echitabil.

Angajații vor primi, de asemenea, dreptul de a solicita informații despre cât au păstrat șefii din bacșișuri, în cazul în care vor să depună o cerere la un tribunal pentru ocuparea forței de muncă. În timp ce această mișcare a fost bine primită de Fundația Living Wage, aceasta totuși a spus că accentul ar trebui să fie pus pe îmbunătățirea salariilor în sectoarele cu plăți mai mici.

Patronii de restaurante, cafenele și pub-uri nu vor mai avea voie să oprească o parte din bacşişurile lăsate personalului de către clienții din Marea Britanie, potrivit BBC.

Curând va deveni ilegal ca firmele din domeniul ospitalității să rețină din bacșișul angajaților, care se bazează adesea pe el pentru a-și completa veniturile.

Ministrul muncii, Paul Scully, a declarat că măsuri legislative concrete îi vor viza în mod special pe cei care lucrează în mod deosebit pentru astfel de tips-uri. ”Această mișcare îi va asigura, totodată, și pe clienți că banii lor vor merge către „cei care merită”.

Dacă un angajator încalcă noile reguli, acesta riscă să fie adus în fața unui tribunal pentru ocuparea forței de muncă. În acest caz, patronii pot fi obligați să facă plăți compensatorii angajaților sau să plătească amenzi substanțiale.

Într-un comunicat, Departamentul pentru afaceri a declarat că noua legislație va ajuta aproximativ două milioane de persoane care lucrează în industria hotelieră. Cel mai probabil, legea va intra în vigoare în anul următor.

Știrea vine la ceva timp după ce practica a fost raportată că a avut loc în anumite localuri de pe High Street, cum ar fi Pizza Express, Cote Brasserie și Bill's. Pe de altă parte, reprezentanții industriei spun că domeniul se auto-reglementează şi că nu e nevoie de o intervenţie legislativă.

În 2015, restaurantele au fost acuzate că au păstrat bacșișuri sau au perceput 10% „costuri administrative” la procesarea plăților pentru serviciile în cazul în care au fost efectuate prin card de debit sau de credit.

În prezent, afacerile în care se primesc bacșișuri cu cardul au posibilitatea de a le păstra sau de a le transmite angajaților. Tips-urile în numerar, pe de altă parte, aparțin în mod legal personalului. Pe lângă faptul că tuturor angajatorilor li se solicită să predea integral bacșișul, taxele pentru servicii și gratuitățile fără nicio deducere, noua legislație va introduce un cod de practică, care va stabili exact modul în care tips-urile ar trebui distribuite în mod echitabil.

Angajații vor primi, de asemenea, dreptul de a solicita informații despre cât au păstrat șefii din bacșișuri, în cazul în care vor să depună o cerere la un tribunal pentru ocuparea forței de muncă. În timp ce această mișcare a fost bine primită de Fundația Living Wage, aceasta totuși a spus că accentul ar trebui să fie pus pe îmbunătățirea salariilor în sectoarele cu plăți mai mici.

 (Comentarii: 0)

Articole pe aceeasi tema:

Articole pe aceeasi tema: