Anunturi

Anunturi pentru romanii care traiesc in Londra si in restul Angliei: locuri de munca, locuinte, servicii, diverse si multe altele. Anunturile noastre nu se repeta. Acestea sunt revizuite si corectate.

Anunturi

Anunturi pentru romanii care traiesc in Londra si in restul Angliei: locuri de munca, locuinte, servicii, diverse si multe altele. Anunturile noastre nu se repeta. Acestea sunt revizuite si corectate.

Despre Anglia: ACTUALIZAT: Pentru cei care intentioneaza sa vina in Anglia

Companiile care va pot ajuta in aceasta privinta

Primii pasi cand ajungi in Marea Britanie

2016-06-08

Nuotrauka Cand ajungi intr-o tara straina, inceputul este intotdeuna greu: totul este nou si necunoscut. Diferentele lingvistice, de asemenea, nu faciliteaza acomodarea. Si ca sa devii un cetatean cu drepturi depline, trebuie sa obtii o multime de documente. Angliamea.ro ofera informatii esentiale pentru noii locatari ai Regatului Unit.

Dovada domiciliului
(Proof of address)
Primul lucru care trebuie sa faci cand ajungi in Marea Britanie este sa obtii dovada domiciliului - un document, un certificat sau o factura, in care sa fie mentionat numele tau si adresa . Cea mai comuna dovada de domiciliu este factura de utilitati (in engl. Bill), permisul de conducere britanic provizoriu sau normal (pentru a schimba permisul de conducere romanesc cu echivalentul britanic costa cateva zeci de lire sterline), scrisori primite de la institutii de stat.

Cont bancar
(Bank Account)
Urmatorul pas - deschiderea unui cont bancar. In contul tau bancar va fi platit salariul, iar cu cardul vei putea achizitiona bunuri on-line si efectua plata in magazine. Pentru a deschide un cont bancar in Marea Britanie va trebui sa prezinti dovada de domiciliul si un act de identitate (pasaport sau permis de conducere britanic). Adesea, bancile doresc ca clientul lor sa fi trait in tara de cel putin o jumatate de an. Pentru persoanele care locuiesc de putin timp in Marea Britanie, bancile pot oferii deschiderea unui cont cu un card de debit (Cash Card). Cu acest card nu poti sa platesti pentru bunuri, dar poti sa retrage bani de la ATM-uri.

Numarul de asigurare
(National Insurance Number)
Se recomanda obtinerea numarului de asigurare – seamana cu cardul national de asigurari sociale de sanatate. Acest numar confirma faptul ca esti inregistrat in calitate de contribuabil la bugetul asigurarilor sociale si ai drepturi depline la bunastarea sociala (asistenta medicala gratuita, indemnizatii, etc). Toti detinatorii numarului national de asigurare primesc un card de plastic cu un numar.

Daca doresti sa obtii numarul national de asigurare, trebuie sa suni la Agentia pentru ocuparea fortei de munca (in engl. Job Centre) la numarul de telefon 0845 915 7006. Vei fi informat cu privire la data si ora la care va trebui sa ajungi la Biroul local de somaj pentru un interviu. Trebuie sa ai cu tine pasaportul sau cartea de identitate, dovada domiciliului (factura de utilitati sau scrisoare de la banca), o scrisoare de la angajatorul tau daca lucrezi deja, sau o dovada ca esti in cautarea unui loc de munca (poti sa iei cu tine CV-ul - uneori este util). Una dintre cerintele pentru a obtine numarul de asigurare – este sa fi angajat sau sa cauti activ un loc de munca.

Daca interviul este unul de succes, in termen de cateva saptamani, vei primi un e-mail cu numarul de asigurare. Cardul cu numarul de asigurare sociala (asa cum este prezentat in poza) nu se mai elibereaza.

Pentru mai multe informații despre numarul de asigurare: http://www.hmrc.gov.uk/ni/intro/number.htm.

Impartaseste si tu daca ai avut astfel de probleme cand ai ajuns prima data in Marea Britanie si daca intr-adevar trebuie sa obtii cateva documente esentiale pentru a simtii ca esti un cetatean cu drepturi depline. Ce alte probleme ai intalnit cand ai hotarat sa te stabilesti aici, intr-o tara straina?

   

Comentarii

Arata cele mai noi primele

Alex a scris
2016-06-08 09:28
ok pentru cont bancar e foarte usor acum pur si simplu cobori aplicatia monese pentru android sau iphone si iti deschizi cont in 2 minute.Apoi tre sa ii suni pe skype si sa le arati pasaportul pe video si gata ai cont.in 5 zile mi-a venit si cardul.Monese e o banca online dar iti faci treaba cu ea,eu am deschis contu pt nevastamea pentru ca nu vroiam sa mai trec inca odata prin ce am trecut prima oara.

luk a scris
2016-03-10 06:02
Dacă cel la care stau în chirie nu vrea sa îmi treacă nici un bill pe numele meu Cum îmi pot deschide cont bancar?

alex a scris
2016-02-23 19:00
-daca nu ai pe nimeni sate te ajute cu un spatiu unde sa poti sta e greu.Te poate ajuta buzunarul daca ai bani .Nu ai casa ,nu ai munca ,nu ai acte .Nu ai acte pt ca nu ai casa si te temi ca nu vei gasi de munca, trece luna si nu vei avea cu ce sa-ti platesti urmatoarea luna chiria.Deci ai nevoe de bani, noroc curaj.Multa bafta.

Liv a scris
2014-11-24 07:55
Proof of address poate fii considerat contractul de inchiriere?
Multumesc

Nelu a scris
2014-06-22 20:57
Buna : Doresc si eu sa ajung in Londra . Intrebarea mea e care este procedura pentru obtinerea ( Proof of address ) . De exemplu in Madrid cel care inchiriaza camera poate sa it-i faca daca ai nevoie Proof of address (flotantul ) . ! ! ! ! ! ! ??? Multumesc

Numele tau:

Comentariu:

 
Comentariile exprima parerea utilizatorului si pot sa nu corespunda cu parerea proprietarilor de pagina web. Proprietarii paginii AngliaMea.ro nu raspund de continutul comentariilor. Daca ati gasit un comentariu ilegal, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la info@angliamea.ro
 

Companiile

Supermarket produse romanesti. Luni-Duminică: 07:00 - 22:00, contact: Mihai Lupeş 

...

Retea de magazine romanesti in Londra

...

Magazin cu produse romanesti pe Edgware Road, in Nord-Vestul Londrei

...

Magazin produse romanesti in Harrow

...

Magazin produse romanesti

...

Magazin Produse romanesti 

...

Magazin romanesc in estul Londrei

...

Patiserie cu produse romanesti. Contact: Ovidiu Sarpe

...

Retea de magazine romanesti in Londra, Contact: Traian Iana

...

Depozit angro de produse romanesti

...

Magazin cu produse romanesti

...

Magazin cu produse romanesti in Harrow

...

 

Studiu

Cat cheltuiti lunar pe alimente?

Intre £100-£300

Intre £300-£500

Intre £500-£700

Peste £700

 
 

Cursul valutar de azi

GBP - RON = 5.21
 
RON - GBP = 0.19
 
EUR - RON = 4.60
 
RON - EUR = 0.22
 
USD - RON = 3.84
 
RON - USD = 0.26