Reduceri pentru tineri - mai ieftin, mai usor si mai convenabil (2014-04-03)

Cardurile de reduceri, se ofera in special tinerilor din Marea Britanie - ma intreb daca acestea ar incapea toate intr-un portofel. Categoric, nu este necesar sa le ai pe toate cu tine . In special trebuie sa te gandesti la care sunt utile, care nu, unde te duci cel mai des si unde ai putea sa le folosesti ca sa economisesti. Angliamea.ro te ajuta sa le folosesti – explica pe scurt si foarte clar care sunt beneficiile si costurile cardurilor de reducere.

Marea Britanie, in special Londra, a atras multi tineri din Romania. Unii vin aici inca de cand sunt studenti, altii – dupa terminarea studiilor din tara/patria lor de origine. Anglia are mult de oferit pentru tineri. Nu numai studii ci si posibilitatea de a gasii locuri de munca, de asemenea multe reduceri si beneficii. Oriunde ai merge, orice ai face - nu uita sa intrebi daca exista reduceri care se aplica tinerilor. Afla cum poti economisii bani si profita de tineretea ta.

Pentru studenti – un card de incredere
La colegiile si universitatile din Marea Britanie sunt inscrisi romani si cu siguranta se bucura de reducerile oferite de statutul lor de student. Cei care au un card de la Uniunea Nationala a Studentilor, cunoscut sub numele de NUS Extra, pot obtine reduceri pentru calatorii, carti, produse de papetarie, telefoane mobile, filme, produse alimentare si bauturi in cafenele. De asemenea, multe magazine, cum ar fi New Look, Schuh, Warehouse, Topshop si altele ofera reduceri pentru studenti de pana la 10 la suta. Pretul cardului este de la12 £/an.
Dupa absolvire Uniunea Nationala a Studentilor ofera un card de absolvent (in engl. Graduate Extra card), cu care poti obtine nu numai reduceri pentru diverse produse si servicii, dar, de asemenea, poti beneficia gratuit de sfaturi juridice si orientare in cariera. Acest card de membru costa 15 £ anual.


Pentru calatorii tineri - reduceri
Studenii au nevoie de un singur certificat pe care daca-l prezinta beneficiaza de reduceri peste tot. Dar, chiar daca nu esti student, poti economisi oricum. De a vedea, de a sti, de a calatori - multi tineri prefera sa-si petreaca timpul liber intr-un mod extrem de atractiv. Dar nu toata lumea are resurse financiare pentru a calatori mult si departe de casa. Daca vei sa platesti mai putin pentru calatoria cu trenul si autobuzul, merita sa achizitionezi un card care ofera reduceri tinerilor. De exemplu, daca calatoresti frecvent cu trenul in Marea Britanie si ai intre 16 si 25 de ani, calculeaza, poate ca merita sa platesti 30 lire sterline pe an pentru un card de reducere feroviar (in engl. railcard). Cu el poti achizitiona bilete de tren cu o treime mai ieftin. De asemenea, acest card de discount este valabil in unele hoteluri si restaurante - nu uita sa intrebi.
Iar daca calatoresti frecvent cu autobuzul, de exemplu, “National Express”, opteaza pentru abonamentul “Coachcard” la pretul de 10 lire sterline si primesti o reducere de 30 la suta pentru calatorii. Acest card este valabil pentru tineri intre16 si 26 ani.

Mai ieftin si in strainatate
Vrei sa obti o reducere in Anglia, si in strainatate? Acest lucru este posibil daca detii Cardul International de Calatorii pentru tineri - IYTC, valabil pentru calatori cu varsta de pana la 26 de ani. Acest card este emis de catre reprezentantii cardului international de identificare a studentilor, deci poti obtine aproape toate reducerile care sunt oferite studentilor. Pretul cardului – 12 £/an, iar cu el ai reduceri pentru divertisment, cazare si calatorii.
Un alt card, care momentan nu este valabil in Anglia, dar este foarte util calatorind in Europa., este Cardul European de Tineret si costa 14 euro. Ceea ce il face diferit? Pentu ca permite sa te simti tanar mai mult timp – il poti folosi pana la 30 de ani.
Apropo, nu neaparat trebuie sa ai cardul daca vrei o reducere. Multi transportatori, precum “Eurolines”, “Eurostar” aplica reduceri tinerilor, chiar daca nu au carduri. Cand cumperi bilete on-line, alege un bilet pentu tineret (in engl. youth), si nu pentru adulti. Biletul va costa cu pana la 10 la suta mai putin.

Divertisment - accesibil
Reduceri pentru divertisment- suna bine? Iti place sa petreci timpul liber in oras, dar rareori iti poti permite din cauza preturilor prea mari din Londra? Daca iti place sa te distrezi in oras, probabil, merita sa ai un card de fidelitate cu care poti obtine reducere de 50 la suta sau mai mare.
Un foarte popular card de reduceri - Metcard. Detinatorii acestui card au acces gratuit in cele mai populare cluburi din capitala. Este adevarat ca nu exista limita de varsta pentru obtinerea acestui card. Dar, de obicei,in cluburi frecventa este a tinerilor de douazeci de ani, si nu a persoanelor de cinzeci de ani. De obicei, tinerii aloca mai multi bani pentru distractie in astfel de locuri.
“Circle club card” – este concurenta cardului “Metcard”, si ofera acces gratuit si reduceri la bauturi in cluburile de noapte din Londra.
Cinematografele, de asemenea, ofera reduceri ca recompensa pentru fidelitate. Daca te duci frecvent in aceeasi sala de cinema, intreaba daca acestea au un card de fidelitate. Astfel vei avea posibilitatea de a obtine bilete gratuite,”popcorn”, bauturi si alte lucruri de genul asta. De exemplu, lantul de cinema "Cineworld" ofera achizitionarea cardului “Unlimited”, cu care poti frecventa toate sesiunile de film gratuit. Pretul cardului incepe de la 15.90 £ pe luna si are cateva costuri suplimentare (de exemplu, cu o plata suplimentara de 1.50 £ te poti uita si la filme in 3D). O sa recuperezi costul cardului cu doar doua vizite pe luna la cinema. Concurentii, cinematografele “Odeon”, nu raman in urma. Cu cardul de discount poti acumula puncte si obtine bilete gratuite.

Faceti economie la bani pentru produsele alimentare
Ce se merita sa avem in portofel (in afara banilor)? Supermarket-urile si retelele de servicii ofera carduri de fidelitate. De obicei, ele sunt gratuite, trebuie doar sa le ceri la casa sau sa le comanzi online. Dar, la urma urmei ... nu poti sa le ai pe toate si trebuie sa alegi pe cele care sigur o sa le folosesti. Este util sa ai asa numitul "card de club"in magazinul de unde cumperi alimente. De exemplu, poti obtine gratuit cardul “Tesco Clubcard”, “Sainsbury’s” sau “Nectarcard”, cu care vei obtine reduceri si in alte magazine. Lanturi ale produselor cosmetice si farmaceutice Boots si Superdrug ofera carduri de loialitate. Daca nu ai nevoie de ambele carduri, alege-l pe cel in care te duci de obicei. Asa o sa economisesti si te poti bucura de produse gratuite obtinute cu puncte acumulate.

Carduri de reduceri – aboneaza-te si vei economisi:

Pentru calatorii:

http://www.railcard.co.uk
http://www.nationalexpress.com/coach/offers/students.cfm
http://www.statravel.co.uk

Pentru divertisment:
http://www.metcard.com
http://www.circleclubcard.com
http://www.cineworld.co.uk/unlimited
http://www.odeon.co.uk/fanatic/join-odeon-premiere-club

Pentru alimente si alte produse:
http://www.tesco.com/clubcard/clubcard
http://www.nectar.com

Pentru produse farmaceutice si cosmetice:
http://www.boots.com/en/Advantage-Card
http://www.superdrug.com/page/beautycard

Certificate pentru studenti si absolventi:
http://www.nus.org.uk

   

Tags: Carte cu discount, Economie, Pentru tineri, Reducere