EN / RO
2018 01 23 / marţi / 03:59
 

Informeaza-te daca ai dreptul la vreun beneficiu social! (2015-02-10)

Companii care te pot ajuta in aceasta privinta

Alocatii. Pensii Ultima actualizare: Decembrie 2017. Iata care sunt principalele conditii pentru a obtine beneficii sociale.

Dreptul la indemnizatii sau alocatii il au persoanele care obtin venituri foarte mici sau, din cauza unor motive personale, au costuri suplimentare inevitabile.

In multe cazuri, in scopul de a beneficia de prestatii sociale trebuie sa ai Numarul de Asigurare Nationala (in engl. National Insurance Number) si sa locuiesti permanent (mai mult de 6 luni pe an) in Regatul Unit.

Pentru obtinerea unei anumite indemnizatii, se verifica unde ai resedinta permanenta (in engl. habitual residence test).

Aceasta validare se face in cazul in care cetateanul Uniunii Europene depune o cerere pentru a primi beneficii: sprijin pentru venit (in engl. Income Support), alocatie de somaj (in engl. Jobseeker's Allowance), alocatie pentru ocuparea fortei de munca si de sprijin (in engl. Employment and Support Allowance), credit pentru pensie (in engl. Pension credit), alocatie pentru locuinta (in engl. Housing Benefit), reducerea impozitelor municipale (in engl. Council Tax Reduction) sau credit universal (in engl. Universal credit).

Cu toate acestea, nu exista criterii clare pe baza carora se determina daca solicitantul indemnizatiei traieste permanent in Marea Britanie si are intentii sa ramana in aceasta tara pe termen lung. Departamentul pentru Munca si Pensii, in acest caz, ia in considerare multe aspecte. De exemplu, pune intrebari de genu: de cat timp locuiesti in Marea Britanie, pentru ce motiv ai venit aici, cat timp ai de gand sa ramai aici, daca lucrezi sau esti in cautarea unui loc de munca, daca familia ta locuieste cu tine, daca esti inregistrat la un medic de familie, daca ai un cont bancar, daca copiii tai merg la scoala in Anglia etc.

De asemenea, trebuie sa stiti ca unele beneficii se platesc persoanelor fizice pe o anumita perioada de timp, daca acestea au achitat contributii de asigurari sociale (in engl. National Insurance Contributions).

Inainte de a te adresa unei anumite institutii pentru indemnizatie sau alta asistenta financiara, trebuie sa iei in considerare cateva lucruri:
- ai un venit foarte mic (lucrezi sau esti in cautarea unui loc de munca);
- ai copii de care ai grija;
- esti bolnav sau ai un handicap;
- ai grija de o persoana cu handicap;
- ai 60 de ani sau mai mult;
- ai pierdut o persoana apropiata;
- esti insarcinata sau ai nascut recent.

Politica generala a Uniunii Europene (UE) stabileste ca cetatenii UE care au resedinta legala in orice alta tara din UE nu pot fi discriminati din cauza altei cetatenii sau etnii, atunci cand se aloca beneficii de securitate sociala.

Toate beneficiile de securitate sociala din Marea Britanie pot fi impartite in mai multe categorii:
- sprijin pentru persoanele apte de munca;
- pensii si alte beneficii pentru persoanele in varsta;
- sprijin pentru familii si copii;
- asistenta pentru persoanele cu handicap si ingrijitorii lor.

Pentru a verifica daca poti obtine indemnizatia, viziteaza site-ul: https://www.gov.uk/browse/benefits/entitlement

   

Tags: Alocatie, Alocatie de somaj, Alocatie pentru forta de munca, Alocatie pentru locuinta, Asistenta financiara Marea Britanie, Beneficii sociale UK, Contributii de asigurari sociale, Credit pentru pensie, Credit universal, Departamentul pentru Munca si Pensii, Indemnizatie, Numarul de asigurare nationala, Prestatii sociale in Anglia, Reducere impozite locale, Sprijin pentru venit

Companii asemanatoare

Aldus Ltd este una dintre cele mai vechi companii lituaniene in Marea Britanie. Aldus Ltd a fost înregistrată în anul 2000. Compania noastra este o persoană juridică, care oferă o...