Esti in cautarea unui animal de companie? (2015-05-05)

Ultima actualizare: august 2018. Adapostul pentru caini si pisici "Battersea" este cel mai cunoscut si cel mai vechi adapost din Marea Britanie. In fiecare an, mii de pisici si caini pierduti sau nedoriti "ajung" in aceasta casa si fiecare dintre ei primesc multa dragoste, grija si atentie. Aici, cainii si pisicile din Londra, pierdute sau abandonate, au culcusuri calde si uscate, primesc hrana si o ingrijire foarte buna... si asteapta o noua casa.

Adapostul pentru caini si pisici "Battersea" a fost fondat in anul 1860 de catre Maria Tealby, preocupata de numarul mare de caini fara stapan si fara adapost in Londra victoriana de atunci.

Acest adapost a devenit foarte rapid una dintre cele mai renumite institutii britanice. De la infiintarea adapostului, aici au fost ingrijiti peste 3.1 milioane de caini si pisici.

In acelasi timp, adapostul "Battersea" poate avea grija de pana la 500 de caini si 150 de pisici. Cu toate acestea, nu toti dintre ei pot fi adoptati imediat. Unii asteapta pana ii iau inapoi stapanii, iar altii sunt in asteptarea examinarii de specialitate de catre un veterinar. In fiecare an, in adapost se afla aproximativ 9 mii de caini si aproximativ 3 mii de pisici. Daca animalul sufera de o boala incurabila, iar comportamentul sau este potrivit pentru a trai la domiciliu, adapostul are grija de el pana cand acesta este adoptat de noii stapani. Cel mai mult a trait un "locuitor" la "Battersea" timp de trei ani, pana cand, in cele din urma, "si-a gasit" noii proprietari, dupa publicarea anuntului in ziarul Daily Mail.

In anul 1885, Regina Victoria a devenit patronul adapostului si de atunci persoanele regale au grija de acesti caini si pisici. Regina Elisabeta a II-a este, de asemenea, patronul adapostului si participa la diferite evenimente si sarbatori, incurajand sprijinul animalelor fara adapost.

Adaposturile nu beneficiaza de sprijinul de stat, acestea functionand cu sprijinul persoanelor, mostenirilor, din organizarea diverselor evenimente.

Adapostul "Battersea" are doua filiale in afara orasului - Old Windsor si Brands Hatch, care functioneaza dupa acelasi principiu ca si adapostul "Battersea" din Londra.

Cantaretii celebri Elton John si Bob Geldof au adoptat animale de companie din adapostul "Battersea". Canii adoptati de aici, deservesc oamenii cu handicap, oamenii cu probleme de auz, sunt ajutor pentru politie, armata, salvare si alte servicii.

Unul dintre cele mai importante obiective ale adapostului "Battersea" este returnarea cainilor si pisicilor pierdute stapanilor lor. In acest scop, este infiintata linia pentru caini si pisici pierdute. Cainele sau pisica gasita, prin lege, primeste ingrijirile necesare timp de sapte zile, astfel se ofera stapanului posibilitatea de a localiza animalul de companie pierdut. Multi oameni stiu ca pot sa gaseasca animalul de companie pierdut la adapostul "Battersea", prin urmare, animale de companie sunt returnate stapanilor.

Daca ai dori sa-i oferi unuia dintre locuitorii "Battersea" un camin cald si iubitor...

Pentru a adopta un caine sau o pisica de la adapostul "Battersea" trebuie sa efectuezi o anumita procedura. Primul pas este de a merge la "Battersea" si de a completa o cerere pentru a adopta un caine sau o pisica (acest lucru poate fi facut si pe site-ul adapostului http://www.battersea.org.uk/). Ulterior vei fi invitat la un interviu cu unul din angajatii adapostului, pentru a verifica daca conditiile de trai corespund conditiilor solicitate pentru detinerea animalelor de companie. Poate fi desemnata o vizita la domiciliu. Dupa verificarea conditiilor de trai, angajatii, folosind un program special de calculator, conform datelor si raspunsurilor pe care le furnizeaza persoana, determina ce tip de temperament si caracter, al cainelui sau al pisicii, este potrivit pentru o anumita persoana. Intreaga familie, inclusiv cainele sau pisica detinuta de aceasta, sunt invitati sa se prezinte la adapost si sa faca "cunostinta" cu un nou potential animal de companie si se urmareste daca toti sunt multumiti de o astfel de intalnire. Dupa ce a primit microcipul, a fost vaccinat si sterilizat sau castrat, animalul de companie poate "pleca" la noua lui casa. Apropo, daca locuiesti intr-o locuinta inchiriata, vei avea nevoie de acordul proprietarului pentru adoptie si ingrijirea unui animal de companie.

Pentru a adopta un caine de la "Battersea" costa £135 daca are mai mult de 6 luni sau £165 daca are sub 6 luni, iar pisica £75 sau £85, tot in functie de varsta. Aceasta taxa ajuta adapostul sa acopere cheltuielile cu introducerea microcipului, efectuarea vaccinurilor si controlul veterinar.

Doresti un caine sau o pisica, dar nu iti poti lua un angajament pe termen lung?

"Battersea" ofera oportunitate pentru cei care nu pot sa se angajeze sa creasca animalul de companie pe termen lung. Poti deveni stapanul temporar al animalului de companie si sa-i oferi unuia dintre caini sau pisici custodia temporara in casa ta, pana cand acesta va fi plasat la o persoana care are posibilitatea de a avea grija permanent de el.

De obicei, ingrijirea temporara este necesara pentru caini si pisici care:

- simt o mare presiune ajunsi in mediul din adapost, se simt ingrijorati cand sunt supusi zgomotului din jurul lor, astfel incat au nevoie de un loc mai linistit;
- sunt prea fricosi sa arate trasaturile de caracter adevarate si calitatile, acestea trebuind sa fie cunoscute inainte de a plasa animalul la o noua "familie";
- sunt prea tineri si prezenta lor in adapost poate afecta educatia corespunzatoare;
- sunt prea batrani pentru a se impaca cu mediul zgomotos din adapost;
- sufera din cauza unei tulburari veterinare mici sau probleme de comportament.

Poti alege o perioada de timp in care vei avea grija de animalul de companie. Vei fi aprovizionat cu toate instrumentele necesare pentru ingrijirea animalului de companie: produse alimentare, control veterinar gratuit sau tratamente necesare.

Poti deveni un stapan temporar daca:

- petreci cea mai mare parte din timp la domiciliu;
- in caz de necesitate, vei avea posibilitatea sa aduci animalul la adpost sau sa-l preiei de acolo;
- iti plac animalele de companie, ai dorinta, rabdare si un pic de experienta pentru a supraveghea un caine sau o pisica;
- esti in stare sa iti controlezi emotiile si nu te atasezi prea mult de animalul de companie;
- te angajezi sa raportezi comportamentul animalului aflat la domiciliu, simpatiile sau antipatiile acestuia etc.

"Battersea" cauta persoane diferite, asa ca, daca indeplinesti unul dintre criteriile de mai sus si poti oferi unei pisici sau unui caine un loc temporar sigur, "Battersea" te asteapta.

Daca ai decis ca doresti sa adopti sau sa oferi o locuinta temporara unui caine sau unei pisici, este important sa nu uiti ca procesul de a fi o gazda responsabila incepe chiar inainte de a dobandi un animal de companie. Adoptarea unui animal de companie este o responsabilitate si un angajament pe termen lung, prin urmare, asigura-te ca esti pregatit pentru acest lucru.

La adapost poti face o vizita in fiecare zi, de la 10:30 la 16:00.
Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul adapostului "Battersea": http://www.battersea.org.uk/. De asemenea, acolo, vei putea accesa si un articol informativ "Ce trebuie sa iei in considerare inainte de a adopta un caine sau o pisica".

   

Tags: Adapost animale in Anglia, Adapost Battersea, Adapost de animale la Londra, Adoptie caine, Adoptie pisica, Animal de companie, Brands Hatch, Caini fara stapan, Ingrijire temporara animal, Locuinta temporara caine, Locuinta temporara pisica, Old Windsor