Atentie, se fura biciclete! (2014-04-02)

Companii care te pot ajuta in aceasta privinta

Poate ti se pare incredibil, dar intr- un oras mare ca Londra bicicleta este una dintre cele mai rapide vehicule. Traficul ingreunat, locurile de parcare aglomerate si problema protectiei mediului inconjurator a pus pe ganduri mai multe persoane cu privire la beneficiile bicicletei. In plus, privind din latura practica, acest vehicul nu are nevoie de combustibil... Dar in ultima perioada un motiv de ingrijorare este numarul mare de furturi de biciclete. Exista vreo posibilitate pentru a preveni acest lucru?

Dupa ce am trecut pragul secolului XXI, a crescut nu numai numarul automobilelor, dar si cel al bicicletelor. Desigur, oamenii care au ales bicicleta nu sunt doar promotorii unui stil de viata sanatos. Pentru multi dintre ei acest tip de vehicul echivaleaza cu masina, in special daca distanta pe care o parcurg nu este lunga. Cei care folosesc biciclete, economisesc timp si bani intr-un oras mare, cum este Londra. Probabil ca nimeni nu este surprins cand vede un bancher in costum mergand pe strazile din centrul orasului pe un vehicul cu doua roti. Desi, cu un deceniu in urma, doar adolescentii mergeau pe bicicleta, acum acest tip de vehicul este folosit chiar si de oamenii respectabili din inalta clasa sociala.

Multi romani, de asemenea, folosesc bicicleta la Londra. Pentru unii mersul cu bicicleta - un hobby din copilarie, dar pentru multi este un mijloc ieftin si rapid de transport. Cu toate acestea, majoritatea romanilor intervievati au recunoscut ca de fiecare data cand lasa bicicleta pe strada sau chiar in curtea casei, sunt ingrijorati ca nu vor mai gasi mijlocul de transport acolo unde l-au lasat.

Dupa cum stii, recent a crescut numarul furturilor de biciclete. Daca crezi ca bicicleta legata bine este protejata - gresesti. Nu intotdeauna cel mai scump sistem de blocare protejeaza bicicleta de hoti. O domnisoara ne povesteste ca a achizitionat o bicicleta folosita, si ca intotdeuna cand lasa bicicleta afara folosea sistemul de blocare, dar ... odata cand a iesit din casa prietenului ei nu a mai gasit bicicleta. Desigur, nu s-a adresat la politie intrucat bicicleta nu a fost asigurata. Pana la urma, in cazul acesta, povestea sa terminat destul de bine pentru ca prietenul ei nu a renuntat asa de usor – a intrebat vecinii daca au observat persoane dubioase prin preajma casei. Unul dintre ei se pare ca ar fi vazut persoana care a plecat cu bicicleta - a fost o persoana fara adapost, pe care o cunostea tot cartierul. La scurt timp, victima, asistata de prietenul ei, a recuperat bicicleta, intrucat aceea persoana fara adapost nu a avut timp sa merga prea departe si a fost vazuta in parc, sezuta pe o banca in timp ce servea o bere. Din fericire, hotul nu a reusit sa-si vanda „marfa”. Iar aceasta este doar una din multele povesti despre bicicletele furate.

Potrivit statisticilor, anul trecut la Londra au fost furate aproximativ 80 de mii de biciclete si doar 5 la suta dintre acestea au fost returnate proprietarilor. Potrivit spuselor politiei, doar 25 la suta dintre victime notifica furtul. Multe persoane nu anunta furtul, mai ales daca bicicleta lor nu a fost asigurata, sau pur si simplu victimele nu cred ca bicicleta lor poate fi recuperata.

Pentru a evita pierderile in caz de furt, se recomanda sa asiguri bicicleta. Acest lucru poti sa faci chiar si on-line. Nu trebuie sa te sperii din cauza costurilor ridicate la asigurare. In medie, asigurare anuala a unei biciclete costa 25 de lire sterline.

In plus, politia din Londra a inceput o actiune pentru prevenirea furturilor – la cererea proprietarului, pe cadrul bicicletei se inscriptionaeaza un cod postal a adresei. Exista, de asemenea, o alta optiune - proprietarul bicicletei poate sa se adreseze la registrul de proprietate (in engl. Immobilise National Property Registre). Acolo se inregistreaza gratuit seria cadrului de bicicleta.

Nu uita ca cel mai bun mod de a lasa lasa bicicleta este locul special amenajat. Acestea se gasesc nu numai pe strazi, dar si in unele statii de metrou, cum ar fi: „Finsbury Park” sau „London Bridge”.

Mai multe informatii gasiti aici:
Inregistrarea seriei cadrului de bicicleta: http://www.immobilise.com
Informatii despre locurile unde poti lasa bicicleta in siguranta: http://www.tfl.gov.uk/cycles


   

Tags: Asigurare bicicletei in Anglia, Atentie la biciclete, Bicicleta la Londra, Furtul bicicletei, Furtul bicicletei si politia, Immobilise National Property Registre, Parcare bicicletelor la Londra

Companii asemanatoare

Service-ul auto „Powerful force Ltd“, cu sediul in estul Londrei, intre Becton si Canning. Oferim serviciile de recovery!

...