Ce trebuie sa stii despre parcare in Anglia (2016-06-10)

Companii care te pot ajuta in aceasta privinta

Actualizat: August 2017

Rar intalnesti un roman fara masina in Marea Britanie. Nu este important, daca este proprietate personala sau de serviciu, cea mai mare problema in Anglia, si in special la Londra - lipsa locurilor de parcare. Iar daca locurile sunt insuficiente, reglementarile de parcare - destul de neclare. Deci, incercam sa-ti aducem la cunostinta aspectele principale.

Pentru orice incalcare a normelor risti sa te alegi cu o amenda
Este clar ca daca o sa parchezi automobilul pe drumul public, indiferent de regulile de parcare, o sa te alegi cu o amenda corespunzatoare (in engl. parking fine). Oficial in limba engleza acest tip de pedeapsa se numeste pur si simplu fixed penalty sau penalty charge. Valoarea amenzilor pentru parcare neregulamentara difera in functie de mai multe criterii, deorece fiecare primarie stabileste normele specifice pentru zona pe care o administreaza. Parcarea neregulamentara, de obicei, nu este considerata ca fiind o infractiune, asa ca de acest lucru se ocupa autoritatea locala, primaria, si nu politia. Cu toate acestea, exista exceptii de la aceasta regula, iar atunci cazul este preluat de politie. Toate regulile de parcare, de obicei, sunt scrise pe standul de parcare sau sunt mentionate cu semne, care indica locurile de parcare.

Sanctiuni acordate de politisti
Daca ai incalcat regulile de parcare intr-o zona in care aceasta este considerata ca fiind o infractiune penala, un politist sau alt ofiter de teren, cunoscut sub numele traffic warden iti va lasa o notificare pe parbrizul automobilului, in care va fi specificat pentru ce, cat si unde trebuie sa platesti.

Daca esti de acord cu aceasta incalcare si cu valoarea amenzii, poti sa o platesti imediat. De obicei, daca platesti intr-o perioda scurta de timp (de exemplu, in termen de doua saptamani), amenda este redusa in mod semnificativ. De exemplu, ai primit o amenda in valoare de 70 lire sterline: daca platesti in termenul mentionat in notificare (14 zile), vei primi 50% reducere, asta inseamna ca va trebui sa platesti doar 35 de lire sterline. In acest moment, mai multe primarii aplica doua tipuri de amenzi, una de 70 de lire pentru o infractiune mai mare si una de 50 de lire sterline - pentru o infractiune mai mica.

Daca intr-adevar ai incalcat regulile, dar nu ai platit quantumul amenzii in termenul stabilit (de obicei, sunt mentionate doua date: o data, pana la care se aplica 50% reducere, si o data ulterioara, pana la care esti obligat sa efectuezi plata), vei primi o scrisoare cu mentiunea Notice to owner (avertizarea proprietarului masinii), prin care iti va fi amintita plata. Daca nici acum nu o sa platesti intr-o perioada de timp stabilita, valoarea amenzii va fi mai mare cu 50%. Mai mult decat atat, aceasta va fi inregistrata ca o infractiune penala (de exemplu, se va vedea in cazierul judiciar), iar daca nici atunci nu o sa platesti amenda, ai putea ajunge chiar si la inchisoare.

Daca nu esti de acord cu infractiunea, poti sa ceri ca problema sa fie revizuita de catre instanta de judecata a magistratilor. Daca in momentul in care ai primit o amenda pentru parcare necorespunzatoare, nu ai fost proprietarul masinii, poti sa trimiti o scrisoare, care legal este numita Statutory declaration, precizand faptele tale (de exemplu, sa anexezi copia contractului de vanzare - cumparare auto). Atunci nu va trebui sa platesti nici o amenda.

Sanctiuni primite de la primarie
Daca o sa parchezi automobilul intr-un loc nepotrivit, unde parcarea este reglementata de normele primariei, amenda de pe parbrizul masinii va fi lasata de civil enforcement officer. Acesta face acelasi lucru ca si traffic warden. Primaria poate, de asemenea, sa-ti trimita o notificare prin posta (adresa se va afla dupa numarul de inmatriculare a autovehiculului).

Daca nu esti de acord sa fi sanctionat, poti sa depui la primaria de la care ai primit notificarea, o plangere cu privire la sanctiune. In notificare, de obicei, este specificat modul in care poti contesta amenda intr-o anumita perioada de timp. Oamenii, de obicei fac apel impotriva sanctiunilor in urmatoarele cazuri:

- In momentul in care a fost facuta amenda, automobilul apartinea unei alte persoane.
- Perioada, pentru care parcare a fost platita, inca nu era expirata.
- In cazul in care masina nu a fost parcata, doar sa stricat in acel loc - atunci reglamentarile nu au fost incalcate.
- A fost oprita doar temporar pentru a incarca sau descarca bunuri, ceea ce a fost permis la locul indicat.

Primaria, dupa primirea apelului, trebuie sa-l analizeze si sa decida: sa accepte apelul sau nu. Daca apelul tau va primi un raspuns pozitiv, sanctiunea va fi eliminata. In caz contrar vei primi un aviz de respingere (angl. notice of rejection). Alaturat, ei ar trebui sa-ti trimita o explicatie si unde poti sa te adresezi, daca doresti sa apelezi in continuare. De acest lucru se ocupa institutii si persoane, numite Parking Adjudicator.

Daca esti de acord cu sanctiunea si accepti amenda, poti sa o platesti imediat. De asemenea - in cazul in care o sa platesti amenda in scurt de timp, cuantumul amenzii se va reduce semnificativ. In notificare va fi mentionat cum si pana cand trebuie sa o platesti.

Daca ai incalcat regulamentul, dar nu ai platit quantumul amenzii in termenul stabilit (de obicei, sunt mentionate doua date: o data, pana la care se aplica 50% reducere, si o data ulterioara, pana la care esti obligat sa efectuezi plata), vei primi o scrisoare cu mentiunea Notice to owner (avertizarea proprietarului masinii), prin care iti va aminti de plata. Acesta ar trebui sa fie trimisa in termen de sase luni. Daca nici acum nu o sa platesti intr-o perioada de timp stabilita, vei primi charge certificate, in care cuantumul amenzii va fi majorat cu 50%. Deci, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa platesti amenda primita de la primarie, desi in acest caz nu va fi intocmit un dosar penal. Daca nici acum nu vei plati, chiar daca ai primit un charge certificate, primaria va inregistra cazul tau ca datorie care trebuie recuperata. Apropo, aceasta are aceeasi putere ca si decizia tribunalului judetean (in engl. county court). Primaria va trimite o notificare despre decizie, impreuna cu formularul observatiile martorului (in engl. witness statement). In cazul in care, totusi, ai dreptate, este necesar sa completezi formularul si sa-l trimiti semnat pentru confirmarea faptului ca spui adevarul. In acest document este scris ca declaratiile false sunt considerate ca o infractiune foarte grava si poti sa te alegi cu o amenda sau chiar inchisoare. Daca nu platesti amenda si nu trimiti formularul completat, primaria va primi permisiunea instantei pentru a trimite executori judecatoresti (in engl. bailiffs). Ei au dreptul sa-ti ia lucrurile personale din casa pentru a acoperi datoria. Mai putin frecvent, ei iti pot confisca masina pentru a o vinde.

Parcarea ilegala pe proprietate privata
Daca parchezi automobilul pe o proprietate privata (nu are importanta a unei persoanei fizice sau juridice) fara permisiune (sau sa ramana acolo pentru mai mult timp decat ai platit, de exemplu, intr-o zona privata din centrul comercial), poti primi o notificare (amenda). Chiar daca acesta pare destul de oficiala - nu este. Acest lucru este pur si simplu un avertisment pentru ca ai incalcat regulile si ca persoana fizica sau juridica are de gand sa te dea in judecata. In aceasta notificare, de obicei, se indica o suma, pe care trebuie sa o platesti, daca vrei sa eviti instanta de judecata. O astfel de actiune este permisa, dar Biroul de Consiliere pentru Cetateni (in engl. Citizens Advice Bureau) sfatuieste sa te adresezi lor (gratuit), in cazul in care primesti o amenda de acest tip. In afara de acest birou, de toate regulile de parcare si alte aspecte legate de aceasta incalcare poate sa ajute institutiile mentionate mai sus, denumite The Parking Adjudicator. Pentru mai multe informatii despre acestea gasesti aici: http://www.patas.gov.uk/

   

Tags: Amenda pentru parcare in Anglia, Amenda redusa, Notificare, Notificare pe parbriz, Parcare neregulamentara, Parking Adjudicator, Penalty charge, Santiuni de la primarie, Statutory declaration

Companii asemanatoare

Service-ul auto a fost infiintat in 2000 in London, Barking. In service-ul nostru cu spatiul de mai mult de 650 m2 se executa aproape toate lucrarile de reparatii auto. Servicii profesionale,...

Service-ul auto „Powerful force Ltd“, cu sediul in estul Londrei, intre Becton si Canning. Oferim serviciile de recovery!

...