Conducerea in stare de ebrietate in Anglia - o infractiune grava (2014-04-02)

Companii care te pot ajuta in aceasta privinta

Multi vizitatori ai Marii Britanii sau imigrantii noi sunt acuzati de infractiuni rutiere. Este gresit sa presupui ca incalcarile de trafic sunt doar la nivel de infractiuni civile. Ele sunt considerate penale si sunt judecate de instantele magistratilor. Unele cazuri foarte grave, cum ar fi cele cauzatoare de moarte din cauza conducerii periculoase sau alte cazuri de conducere periculoasa, sunt luate in considerare la instanta de judecata publica, in prezenta unui judecator si a unui juriu. Pentru unele infractiuni rutiere persoana poate sa aiba dificultate in a se angaja sau pentru acesta ii poate fi interzisa ocuparea anumitor pozitii pe piata muncii. Daca un strain va fi gasit vinovat de astfel de infractiuni, ii poate fi respinsa solicitarea pentru obtinerea cetateniei britanice.

Limitele legale de alcool si legislatia
Cele mai multe infractiuni legate de consumul de alcool si de conducerea in stare de ebrietate sunt prevazute in “Codul rutier” din 1988 si in “Legea privind siguranta traficului rutier” din 1988. Conducerea, incercarea conducerii autoturismului sau de a fi responsabil pentru autovehiculul lasat in drum sau in alt loc public in stare de ebrietate este considerata ca fiind infractiune. De asemenea, daca conducerea a fost influentata din cauza consumului de alcool sau droguri, sa te afli la volan este o infractiune. Limita admisa de alcool este: a) 35 micrograme de alcool in 100 mililitri de aer expirat, b) 80 de miligrame de alcool la 100 mililitri de sange sau c) 107 miligrame de alcool la 100 mililitri de urina.

Cele mai frecvente infractiuni din traficul rutier sunt legate de alcool. Desigur, autoturismele second-hand sunt ieftine si usor de a dobandit. In Anglia sunt multe baruri, iar tinerii nu prea sunt supravegheati. Toate aceste lucruri constituie un motiv care arata de ce atat de multi conducatori auto, in mod special tineri, incalca regulile de circulatie.

Ofiterul de politie, daca suspecteaza ca soferul este in stare de ebrietate, poate solicita un test de alcool, pe loc sau aproape de punctul in care conducatorul auto a fost retinut. In cazul in care testul este pozitiv, sau daca persoana refuza nejustificat sa faca acest lucru, el poate fi arestat si dus la sediul politiei.

Ofiterul, la sediul politiei, de obicei, solicita sa efectuezi de doua ori testul cu aparatul alcooltest. Daca acest tip de aparat nu este disponibil sau daca suspectul are motive intemeiate de a nu efectua testul de alcoolemie, ofiterul de politie poate solicita un test de sange sau urina. In cazul in care suspectul nu este de acord fara un motiv plauzibil, el este recunoscut ca fiind un infractor. Daca mostrele prezentate sunt peste limita legala, persoana este, de asemenea, recunoscuta ca a facut o infractiune.

Pentru abateri risti chiar si inchisoarea
Daca instanta de judecata a magistratilor a confirmat suspectul ca fiind vinovat, persoana se pedepseste cu inchisoare, o amenda, munca in folosul comunitatii, si cu interzicerea de a conduce pentru o anumita perioada de timp. In cazul in care faptuitorul a condus sau a incercat sa conduca un autoturism, el va fi lipsit de dreptul de a conduce vehicule timp de cel putin douasprezece luni. Refuzul de a prezenta o proba catre un ofiter de politie la locul faptei, autorul infractiunii poate fi pedepsit prin descalificare sau cu 4 puncte de penalizare. Daca in timp de10 de ani conducatorul este prins a doua oara conducand in stare de ebrietate, acesta se pedepseste cu privarea la dreptul de a conduce cel putin trei ani. Marimea amenzii, perioada de inchisoare si descalificarea depinde de cantitatea de alcool consumata si modul de conducere, dar orice pedepsa nu va fi mai mica decat sanctiunile minime. Perioada de descalificare poate fi redusa in cazul in care infractorul va termina un curs de reabilitare...

Se pedepsesc si ciclistii in stare de ebrietate
Nu numai soferii autoturismelor poti fi urmariti penal. Chiar si daca o persoan merge pe bicicleta in stare de ebrietate, de asemenea, constituie o infractiune, iar infractorul poate fi pedepsit. Constituie o infractiune, de asemenea, persoana care in stare de ebrietate cunduce vehicule trase cai, mersul pe cal sau alt animal (aceasta lege include si alte animale domestice: cai, magari, porci, oi), si astfel infractorul poate fi pedepsit cu amenda sau inchisoare de pana la 1 luna.

In general, instanta de judecata este inclinata sa pedepseasca mai aspru pe acei infractori care refuza sa prezinte probe pentru testarea alcoolemiei.

Pana de curand, oamenii nu se asteaptau ca pentru conducerea in stare de ebrietate ar putea fi pedepsiti cu inchisoarea. Cu toate acestea, astfel de pedepse fiind in crestere, publicul este din ce in ce mai precaut.

Deci, morala povestei: “Daca conduci – nu bea, daca bei - nu condu.”


   

Tags: Codul rutier in Anglia, Conducerea in stare de ebrietate, Infractiuni rutiere, Instanta de judecata a magistratilor, Legea privind siguranta traficului rutier, Limita admisa de alcool in Marea Britanie, Limite legale de alcool in Anglia, Testul cu aparatul alcooltest

Companii asemanatoare

Service-ul auto a fost infiintat in 2000 in London, Barking. In service-ul nostru cu spatiul de mai mult de 650 m2 se executa aproape toate lucrarile de reparatii auto. Servicii profesionale,...

Service-ul auto „Powerful force Ltd“, cu sediul in estul Londrei, intre Becton si Canning. Oferim serviciile de recovery!

...