Casatoria si inregistrarea ei in Anglia (2014-04-03)

Ultima actualizare: februarie 2018. Tot mai multi romani intalnesc a doua jumatate in Marea Britanie. Majoritate cuplurilor decid sa plece in Romania pentru a face nunta acolo. Cu toate acestea, dorinta de a se casatori in tara lor de origine ar putea fi impiedicata de locul de munca, lipsa de timp sau pur si simplu programul prea incarcat al biroului de stare civila. Este dificil sa te casatoresti in Anglia?

Unde poti sa te casatoresti?
In Anglia si in Tara Galilor poti sa te casatoresti la Biroul de inregistrare (in engl. Registration Office), in institutii, care sunt licentiate pentru a oficia casatoriile, in biserica anglicana (ramura predominanta a crestinismului in Anglia) sau in alte biserici care sunt autorizate sa casatoreasca cupluri.

Casatoria in biserica
Cei care doresc sa se casatoreasca in biserica, trebuie sa notifice acest lucru preotului. Fara sa anunti Biroul de inregistrare, poti sa te casatoresti numai la bisericile anglicane. Daca vrei sa te casatoresti la biserica catolica sau ortodoxa, trebuie sa notifici biroul de inregistrare local si ai obligatia de a inregistra casatoria acolo. Atentie, trebuie sa te casatoresti la biserica cea mai apropiata de domiciliului tau.

Casatoria civila
In scopul de a se casatori la Biroul de inregistrare sau la alta institutie autorizata, ambii soti trebuie sa complecteze o cerere care contine datele cu caracter personal (nume, prenume, adresa, nationalitate, varsta, profesie, etc) si denumirea institutiei, unde acestia doresc sa aiba loc ceremonia de nunta. Casatoria poate fi oficiata dupa 15 de zile de la depunere cererii.

In Anglia si in Tara Galilor pot sa se casatoreasca tineri, dupa implinirea varstei de 16 ani. Dar in cele mai multe cazuri, pentru casatoria persoanelor care au sub 18 ani se cere acordul scris al parintilor. Dreptul de a depune cererea pentru casatorie au cetatenii Marii Britaniei si ai Uniunii Europene.

Cererile pot fi depuse in centrele de inregistrare. Functionarului biroului de inregistrare trebuie sa-i prezinti pasaportul sau un alt document de identitate unde sunt indicate: numele, varsta si nationalitatea, precum si adresa de domiciliu. In cazul in care nu este prima casatorie, persoana in cauza trebuie sa prezinte Biroului de inregistrare certificatul de divort sau certificatul de deces al celuilalt sot.

Inregistrarea casatoriei civile are loc la centrul de inregistrare sau la o institutie autorizata pentru oficierea ceremoniei de casatorie civila, cum ar fi, de obicei, palaturi, hoteluri, restaurante si alte cladiri de prestigiu.

Costuri
Taxa pentru ceremonia casatoriei la Biroul de inregistrare este de 46 de lire sterline. Daca doresti ca registratorul sa oficieze casatoria in spatii religioase sau in alte spatii autorizate exista taxe suplimentare. De exemplu, pretul poate sa depinda de primarie si proprietarul cladirii in care are loc ceremonia. Certificatul de casatorie costa 4£ daca este emis in timpul ceremoniei sau 10 lire sterline, daca certificatul de casatorie va fi emis dupa ceremonie.

Mai multe informatii despre casatoriile in Anglia gasesti aici:
-
http://www.adviceguide.org.uk/england/relationships_e/relationships_living_together_marriage_and_civil_partnership_e/getting_married.htm
- https://www.gov.uk/marriages-civil-partnerships/overview

- Introducand codul postal aici, gasesti Biroul de inregistrare local:
http://maps.direct.gov.uk/LDGRedirect/MapAction.do?ref=grolight

Aceste informatii au fost actualizate in februarie 2018 insa pot suferi modificari. Din acest motiv, te rugam sa verifici intotdeauna site-urile oficiale.


   

Tags: Biroul de inregistrare, Casatoria civila, Casatoria in Anglia, Casatoria in biserica, Certificatul de casatorie in Anglia, Depunerea cererii de casatorie, Inregistrarea casatoriei in Anglia, Registration Office, Taxe casatorie in Anglia