Anunturi

Anunturi pentru romanii care traiesc in Londra si in restul Angliei: locuri de munca, locuinte, servicii, diverse si multe altele. Anunturile noastre nu se repeta. Acestea sunt revizuite si corectate.

Anunturi

Anunturi pentru romanii care traiesc in Londra si in restul Angliei: locuri de munca, locuinte, servicii, diverse si multe altele. Anunturile noastre nu se repeta. Acestea sunt revizuite si corectate.

Despre Anglia: Cele mai importante documente, certificate

Este usor sa obtii cetatenia britanica? (Partea 1)

2014-04-03

Nuotrauka Dintr-un motiv sau altul, unii dintre noi inca se gandesc la posibilitatea de a obtine cetateania Marii Britanii (UK). O parte dintre romani ar dorii ca copiii lor nascuti aici sa faca parte din cetatenii Marii Britanie. Avocatul James Lazar intr-o serie de articole va dezvalui probleme legate de obtinerea cetateniei in UK.

Persoanele nascute in Marea Britanie
Dobandirea cetateniei in Marea Britanie este reglamentata de Legea cetateniei britanice (angl. British Nationality Act), care a intrat in vigoare in 1983. Din acest an copiii nascuti in Marea Britanie nu primesc automat cetatenia acestei tari. Acesta este acordata cu conditia ca cel putin unul dintre parinti sa fie cetatean al Marii Britanii sau sa locuiasca aici permanent. In cazul din urma, decizia de a acorda cetatenia este luata de catre o autoritate speciala, iar aceasta poate acorda sau refuza cetatenia, dupa caz.

Persoanele care locuiesc permanent in Marea Britanie sunt:
- titularii permisului de sedere permanenta in Marea Britanie (in engl. indefinite leave to remain),
- cei care au dreptul de a se intoarce in Marea Britanie (in engl. right of readmision),
- cei care au dreptul pentru a intra si a locui in Marea Britanie (in engl. right to abode),
- cetatenii tarilor Comunitatii Economice Europene care au dreptul de sedere permanenta in Marea Britanie (in engl. indefinite permission to remain),
- alte persoane care indeplinesc cerintele.

Toti copiii abandonati si copiii sub varsta de 18 care sunt adoptati de catre cetatenii Regatului Unit, devin in mod automat cetateni ai Marii Britanii.

Din cele scrise mai sus reiese ca cetatenii romani, care au dreptul la sedere permanenta in Marea Britanie, pot sa ceara cetatenia britanica pentru copiii lor nascuti in Marea Britanie. Ei trebuie sa depuna o cerere, pana la momentul in care copiii implinesc varsta de 18 ani. Aceasta cerere nu poate fi trimisa impreuna cu cererea lor pentru acordarea cetateniei.

Poti sa depui cererea pentru acordarea cetateniei Marii Britanii doar pentru un copil care in termen de 10 ani de la nastere nu a locuit in afara Marii Britanii pentru mai mult de 90 de zile pe an. In acest caz, statutul parintilor si copiilor lor nu afecteaza starii inregistrarii.


Este usor sa obtii cetatenia britanica? (Partea 2)...

   

Comentarii

Arata cele mai noi primele

OLARU RODICA a scris
2017-08-17 22:59
Fata draga , esti tenace si incorigibila.
vezi ca majoritatea te blameaza pt felul in care te exprimi si totusi , tu persidsti in a face aceleasi greseli impardonabile
Agramatii ar trebuii sa se bucure , le-ai ingrosat randurile si dupa cum vad eu , ai si veleitati de lider. Daca ata crezi ca este drumul corect, ontinua m daca din fericire crezi ca ai gresit , incercasa remediezi prin studiu. Limba romana nu este grea , insa nici usara ....... poate verbele mele te vor face sa te mai gandesti la acest aspect , nu cred ,,,,insa , sper. iti doresc tot binele din lume si.....te rog , invata limba romana, macar atat sa pastram...

Emi Grant a scris
2017-07-07 00:07
Buna! Dragi romani de pretutindeni va rog eu, din suflet, incercati sa faceti macar pagina asta unde cineva se straduieste sa va ajute juridic, un loc mai bun! Nici unul nu stie scrie corect romaneste, deci puteti fi prieteni! Eu, va doresc sa deveniti mai uniti si multumesc celor care creeaza astfel de pagini utile noua tuturor! Va multumesc!

Draguti Ovidiu a scris
2017-04-29 15:57
Buna ziua ,

Dupa lungi texte citite pe acest site pentru conationali observ aceeasi atitudine ,din ce motiv nu suntem uniti nici macar in fata unor conditii vitrege prezente in Anglia ?,de ce va jicniti oare unul pe altul legat de limba scrisa ? ,80 % chiar peste as spune dintre romani nu scriu coect in limba lor . Urmeaza sa vin la munca intr-un domeniu pe care il stapanesc ca sofer mai exact si deduc cum ca trebuie sa iau putin contact cu cei de acasa ,catre cititori care vin din Romania intrebarea mea este aceasta ,de CE NU PUTEM FI UNITI ? Legat strict de jicnirile astea cu gramatica limbi romane ,spun cum ca eu sunt tigan si totusi incerc sa mentin o gramatica elementara in plus un respect pentru aceasta tara , foarte multi nu au timp si chef sa incerce macar sa scrie corect ,asadar de ce va huiduiti oare ,dovediti inteligenta ori cum .Este imposibil sa percepeti ca este necesar sa VA integrati intr-un sistem si nu invers

.Nici macar atitudinea britanicilor fata de noi (din experienta spun ,am fost sofer camion ....) nu va ajuta sa fiti mai nu stiu uniti ,sa scoateti la iveala ce este mai bun la acest popor ,da spun sigur ca suntem un popor extraordinar ,dar pacat ca asta doar PART-TIME ca sa folosesc limba lor .

Sa stiti ca ar trebui sa fiti mandri ca sunteti romani ,chiar cu toate lucrurile rele ce se aud despre noi


Celor care citesc poate comentariul ,asta pentru curiozitatea mea doresc o opinie ,adaug o adresa de e-mail ovidiudraguti88@gmail.com si astept .

BOARNA CRISTIAN a scris
2017-04-07 16:31
AM DREPTUL , DUPA SEDERE DE SASE ANI IN UK ,LA OBTINEREA CETATENIEI DAR MA INCURC LA ASIGURAREA DE SANATATE PENTRU CA AM FACUT STUDIILE AICI SI ATUNCI NU AM FOST ASIGURAT NICAIERI .CE POT FACE SA REZOLV PROBLEMA SAU CUM MA PUTETI AJUTA MACAR CU UN SFAT DE LA CINEVA CARE A FOST IN ACEEASI SITUATIE.

teodor a scris
2017-03-16 15:57
locuiesc in uk de 10 ani. am un baietel de 8 luni are passaport britanic . daca ai mai putin de 5 ani in uk nu ai cum sa ai faci passport britanic deoarece nu este cetatean britanic. dar cand anplineste 5 ani ,atunci da . si costa an jur de 1000

Cornelia a scris
2017-03-14 08:32
Ce vorbiti de Cristina? Dar autorul articolului care scrie "ar dorii"??? O Doamne ce va mai bateti joc de limba bunicilor vostri!!!

ovidiu a scris
2017-02-28 19:21
CRISTINA care ai inlocuit i cu a peste tot.au astia deja analfabetii lor,nu mai au nevoie si de altii,romani

O.G. a scris
2016-10-27 12:11
Cristina ... La cum scri tu romaneste , sigur poti avea si tu cetatenie britanica , dupa doar
un an aici vad ca ai uitat sa scri corect romaneste .... Sau nici n-ai stiut .....

Cristina a scris
2015-09-03 00:28
Buna am si eu o antrebare va rog am aici un an de zile am nascut un Băiețel are 3 luni si am trimes certificatul de naștere ptr Ștampila apostila .an caz ca vreau sa ai fac românesc .dar eu mai mult ami doresc sa ai fac cetățenie aici an uk .credeti ca are dreptul .va rog din suflet sfatuitima daca da va rog sa ami dați un contact cu Dvs .multumesc .

Numele tau:

Comentariu:

 
Comentariile exprima parerea utilizatorului si pot sa nu corespunda cu parerea proprietarilor de pagina web. Proprietarii paginii AngliaMea.ro nu raspund de continutul comentariilor. Daca ati gasit un comentariu ilegal, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la info@angliamea.ro
 
 

Studiu

Cat cheltuiti lunar pe alimente?

Intre £100-£300

Intre £300-£500

Intre £500-£700

Peste £700

 
 

Cursul valutar de azi

GBP - RON = 5.21
 
RON - GBP = 0.19
 
EUR - RON = 4.60
 
RON - EUR = 0.22
 
USD - RON = 3.84
 
RON - USD = 0.26