Legalizarea documentelor in Marea Britanie (2014-09-18)

Biroul de legalizari este singura autoritate competenta sa elibereze certificatele legalizate sau apostilate in Marea Britanie

Ce este legalizarea?
Legalizarea este confirmarea faptului ca semnatura, stampila sau timbrul pe un document public din Marea Britanie este autentic. Apostilarea / certificarea nu atesta autenticitatea unui document si nu confirma/aproba continutul sau.

Legalizarea este adesea ceruta de autoritatile straine pentru ca documentul public emis in Marea Britanie sa fie acceptat si sa fie utilizat in alta tara. Sfatuim toti clientii sa verifice cerintele de legalizare ale tarii de destinatie inainte de a depune cererea la Biroul nostru. Acest lucru poate fi realizat prin a contacta in prealabil Ambasada/High Commission/Consulatul din Marea Britanie. The Foreign and Commonwealth Office nu poate consilia cu privire la cerintele specifice ale unei tari beneficiare.

Cum trebuie sa procedez cu legalizarea documentelor?
Documentele trebuie sa fie transmise catre Biroul nostru numai prin intermediul serviciul postal. Clientii nu trebuie sa mearga la Milton Keynes pentru a prezenta documentele personal, intrucat Biroul de relatii cu publicul este inchis.

Clientii trebuie sa viziteze site-ul nostru si sa acceseze pagina ’’How to Apply’’ pentru detalii complete.

Clientii trebuie sa viziteze, de asemenea, paginile "Documents we can Legalise" de pe site-ul nostru pentru informatii cu privire la modul in care documentele ar trebui sa fie prezentate Biroului nostru. Formularul de cerere trebuie completat si trimis prin posta, impreuna cu documentele si dovada platii (sau detaliile platii on-line), la sediul nostru din Milton Keynes.

Ne angajam sa procesam si sa elaboram toate aplicatiile trimise direct Biroului nostru in urmatoarea zi lucratoare de la data primirii. Timpul de prelucrare va creste in cazul in care cererea dumneavoastra nu este trimisa direct Biroului nostru sau nu este completa.

Care este taxa de legalizare prin posta?
Taxa este de 30 £ pentru fiecare semnatura pe care o confirmam.

Cum platesc?
Ii incurajam pe clientii nostri sa efectueze plata on-line anticipat la momentul vizitarii site-ului nostru.

Clientii trebuie sa se asigure, de asemenea, ca taxele postale tur / retur sunt platite, altfel restituirea documentelor lor va fi amanata. Taxe postale vor fi adaugate in mod automat in cazul in care taxa de legalizare se plateste on-line. Taxele postale variaza in functie de destinatie. Clientii, de asemenea, pot sa includa plicul dimensiuni A4 preplatit, iar platind on-line sa foloseasca optiunea "Legalisation Fee Only".

Clientii pot, de asemenea, sa efectueze plata prin mandat postal national, “banker’s draft” sau “business cheque” adresat “Foreign and Commonwealth Office”.

Nu se accepta cecuri personale sau numerar.

Clientii care nu platesc on-line trebuie sa includa plata suplimentara pentru restituirea documentelor lor. Va rugam sa consultati site-ul nostru pentru a afla tarifele expedierii documentelor prin serviciul FedEx. Clientii pot sa includa, de asemenea, si plicul de dimensiuni A4 preplatit.

Serviciul Premium Business (centrul Londrei)
Clientii cu documentele companiei sau clientii care actioneaza in numele unei companii sau a clientilor sai pot folosi Serviciul Premium in centrul Londrei (plicul ajunge in cursul zilei). Clientii business trebuie sa se inregistreze inainte de a utiliza acest serviciu.

Taxa serviciului Premium Business este de 75 £ pentru fiecare semnatura pe care o confirmam si se accepta doar plata on-line.

   

Tags: Ambasada, Apostilare, Autenticitate document, Certificarea documentelor, Document public, FedEx, Legalizare Marea Britanie, Legalizarea documentelor in UK, Milton Keynes, Serviciul Premum Business, Taxa de legalizare