Cati bani cash pot sa am asupra mea la frontiera? (2016-04-13)

Intrebare: Care este maximum de bani cash pe care pot sa-i am asupra mea (nedeclarati) in avion din UK spre Romania?

Raspuns: Nu exista o limita pentru sumele de bani numerar pe care un cetatean european le poate transporta cand calatoreste dintr-o tara UE in Marea Britanie, cu conditia sa provina dintr-o sursa legitima si sa fie folosita pentru scopuri legitime.
Legislatia britanica permite autoritatilor de politie sa dispuna confiscarea administrativa a sumelor in numerar, mai mari de 1.000 GBP, daca exista suspiciuni ca acestea provin din activitati ilegale sau sunt destinate pentru savarasirea unor infractiuni. Legislatia britanica prevede aplicarea acestei proceduri inclusiv pentru confiscarea sumelor de bani provenite din munca ilegala. Persoanele vizate pot solicita politiei locale sau instantelor judecatoresti restituirea sumelor confiscate prin procedura administrativa, dar trebuie sa dovedeasca provenienta legitima a banilor.
Daca ajungeti intr-o asemenea situatie, puteti contacta Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei la Londra. Functionarii consulari va vor oferi sprijin, in limita atributiilor stabilite prin lege, dar nu va pot reprezenta in cadrul procedurilor judiciare sau administrative.
Datele de contact si programul de lucru cu publicul al Sectiei Consulare sunt disponibile la urmatorul link http://londra.mae.ro/node/258