Cum obtin certificat de nastere britanic pentru copilul meu? (2016-03-16)

Intrebare: Urmeaza sa nasc in Marea Britanie. Nu sunt casatorita, insa copilul este recunoscut de tata (cetatean britanic) si doresc sa-i poarte numele. Vreau sa obtin un certificat de nastere britanic pentru copilul meu. Este necesar sa vin si la Ambasada Romaniei pentru asta?


Raspuns: Pentru inregistrarea nasterii in Marea Britanie trebuie sa contactați autoritatile britanice de stare civila care va vor elibera un certificat de nastere britanic. In mod obisnuit spitalul unde veti naste va va pune la dispozitie formularele necesare.

In termen de 6 luni de la inregistrarea nasterii trebuie sa solicitati, fie in Romania, fie la Sectia Consulara, inscrierea certificatului de nastere britanic in registrele de stare civile romanesti si eliberarea certificatului de nastere romanesc. Fara acest document nu veti putea obtine pentru copilul dvs. pasaport romanesc.

Datele de contact și programul de lucru cu publicul al Sectiei Consulare sunt disponibile la urmatorul link http://londra.mae.ro/node/258
Taxele consulare sunt disponibile la urmatorul link http://londra.mae.ro/node/823
Informatii suplimentare privind inscrierea certificatului de nastere britanic sunt disponibile la urmatorul link http://londra.mae.ro/node/280