Anunturi

Anunturi pentru romanii care traiesc in Londra si in restul Angliei: locuri de munca, locuinte, servicii, diverse si multe altele. Anunturile noastre nu se repeta. Acestea sunt revizuite si corectate.

Anunturi

Anunturi pentru romanii care traiesc in Londra si in restul Angliei: locuri de munca, locuinte, servicii, diverse si multe altele. Anunturile noastre nu se repeta. Acestea sunt revizuite si corectate.

Despre Anglia: Locuinte: Credite (Mortgage), chirie, intretinere

SOS - lipsesc banii pentru chirie!

2014-10-07

Nuotrauka Daca va confruntati cu dificultati financiare pentru a plati chiria sau primiti deja alocatie pentru locuinta, aici gasiti multe informatii utile cu privire la cele mai recente modificari in domeniul ajutoarelor de stat.

Chiriile la Londra sunt foarte mari. Daca veniturile dumneavoastra sunt reduse, sunteti, cu siguranta, in dificultate de a gasi banii pentru chirie. Nu ignorati, totusi, aceste plati si incercati sa va puneti de acord cu proprietarul locuintei sa va reduca chiria, cel putin pana cand va „ridicati” pe picioare. Desigur, proprietarul poate fi nemultumit si poate nu o sa fie de acord. In acest caz va fi mai greu sa va evacueze decat in cazul in care taceati si nu plateati chiria deloc.

Cele mai recente modificari
Daca simtiti lipsa banilor din cauza ca aproape toate veniturile se evapora doar pentru plata chiriei, puteti incerca sa cereti ajutorul de stat. Informatii cu privire la alocatia pentru locuinta (in engl. Housing benefit) si reducerea impozitelor (in engl. Council Tax benefit) puteti gasi pe site-ul https://www. gov.uk/housing-benefit sau pur si simplu prin scriere „housing benefit” in motorul de cautare.

Din aprilie 2014 s-a introdus o restrictie care reduce posibilitatea cetatenilor UE de a obtine alocatia pentru locuinta. Somerii din tarile Uniunii Europene care beneficiaza de indemnizatia de somaj nu sunt eligibili pentru alocatia de locuinta (in engl. „Housing Benefit“).

Cu toate acestea, aceste noi reguli se aplica doar cetateniilor UE care nu au lucrat niciodata in Marea Britanie. Alocatia pentru locuinta si indemnizatia de somaj poate sa fie obtinuta de catre cetatenii UE, someri, care au lucrat in Marea Britanie si si-au pierdut recent locul de munca involuntar, de exemplu, au fost concediati. Cetatenii UE care desfasoara activitati independente (in engl. „self – employed“), vor putea obtine alocatia pentru locuinta in continuare.

Schimbari majore cu privire la alocatia de locuinta sau alte indemnizatii au fost aplicate in regiunile in care a fost introdus creditul universal (in engl. Universal Credit). Acest tip de ajutor, pana in 2017, va inlocui sase tipuri de indemnizatii existente in prezent in Marea Britanie.

Prin introducerea creditului universal se va modifica plata indemnizatiei de chirie. Indemnizatia va fi inclusa intr-o singura plata lunara si nu va fi platita direct locatorului (in engl. „ladlord“). Persoana (chiriasul), dupa ce a primit indemnizatia de chirie, va trebui sa o transfere locatorului.

Mai multe informatii despre aceste modificari puteti gasi aici: http://www.angliamea.ro/despre_anglia/alocatii_pensii/oamenii_care_traiesc_din_beneficii_sociale_se_apropie_sfarsitul_acestora.html

Cum puteti obtine alocatia pentru locuinta?
Suma alocatiei pentru locuinta depinde de circumstantele personale si financiare. Va trebui sa raportati veniturile si economiile dumneavoastra si ale partenerului, precum si beneficiile obtinute, credite fiscale, conditiile de viata, varsta dumneavoastra si a membriilor familiei. Va fi evaluata si situatia cum ca aceasta alocatie ar putea sa influenteze oamenii care traiesc impreuna cu dumneavoastra. Marimea alocatiei depinde de mai multi factori, de exemplu, chiriile medii din zona in care locuiti, daca suprafata locuintei este potrivita pentru familia dumneavoastra etc. Daca sunteti singur si aveti sub 25 de ani puteti aplica pentru alocatia pentru locuinta asa-numita "studio", iar daca locuiti cu un partener, indemnizatia de locuinta poate sa o obtina numai unul dintre voi.

Credeti ca puteti obtine alocatia pentru locuinta? Atunci adresati-va la primaria de care apartineti (in engl. Council) si cereti formularul de cerere. Acelasi formular se aplica pentru alocatia de locuinta si indemnizatie pentru taxe fiscale. Cererea pentru alocatie puteti sa o depuneti inainte de a va muta in locuinta, dar aceasta va fi platita doar dupa ce va stabiliti in noua locuinta.

Daca sunteti beneficiarii altor indemnizatii, de exemplu, ajutor pentru venit (in engl. Income Support) sau indemnizatie de somaj (in engl. Jobseeker’s Allowance), alocatia pentru locuinta ar trebui sa acopere intregul cost al chiriei, iar in cazul in care nu beneficiati de nici un sprijin din partea statului, alocatia pentru locuinta poate fi partiala.

Pentru a obtine aceste beneficii aveti nevoie de urmatoarele documente: pasaport, numarul national de asigurare, contractul de inchiriere inchieiat pe numele dumneavoastra, chitante de la primarie, extrasele de cont bancar pe ultimele trei luni, informatii privind veniturile dumneavoastra si indemnizatii obtinute (daca sunteti angajat – statele de plata, daca sunteti lucratori independenti - rapoartele contabile), iar daca aveti copii, trebuie sa prezentati si certificatul lor de nastere.

Marimea indemnizatiei
Guvernul britanic are in plan sa diminueze alocatiile pentru locuinte, astfel incat sa salveze 1,8 miliarde de lire sterline pana in 2015. Cei mai afectati sunt cei care locuiesc in cartierele centrale din Londra. Cea mai mare alocatie, in prezent, este pentru o locuinta cu 4 camere. Beneficiile nu se mai acorda pentru locuintele cu 5 camere. Cu toate acestea, puteti cauta si o locuinta cu 5 camere, dar in cazul acesta chiria sa nu depaseasca limita de patru camere.

Pentru a vedea daca puteti beneficia de o alocatie pentru locuinta, vizitati aceasta pagina: https://www.gov.uk/benefits-adviser.

Regulile pentru calcularea alocatiei pentru locuinta sunt foarte complicate. In scopul de a simplifica procesul, este stabilita o alocatie locala standard (in engl. local housing allowance), care reprezinta o chirie locala standard. Aceasta se calculeaza in functie de numarul de camere de care aveti nevoie (in functie de numarul de persoane) si marimea chiriei medii din zona. Marimea indemnizatiei locale de locuinta este de fapt programul care se aplica celor care inchiriaza locuinta de la persoane fizice.

Din luna aprilie, marimea alocatilor saptamanale nu poate depasi urmatoarele:
- £ 250 pentru o locuinta cu un singur dormitor;
- £ 290 pentru o locuinta cu doua dormitoare;
- £ 340 pentru o locuinta cu trei dormitoare;
- £ 400 pentru o locuinta cu patru dormitoare.

Aceste sume sunt maxime, deci nu inseamna ca pentru un apartament cu un dormitor veti primi 250 de lire sterline. Fiecare cartier are preturi diferite, iar informatii complete puteti gasi aici: http://www.voa.gov.uk/corporate/RentOfficers/LHADirect.html.

Daca chiria pe care o platiti acum este mai mare decat valoarea alocatiei, ar trebui sa discutati cu proprietarul locuintei - poate el va fi de acord sa scada pretul. Daca nu este de acord cu acest lucru, ar trebui sa luati in calcul posibilitatea de a cauta alta locuinta, mai ieftina.

Unde trebuie sa va adresati?
- Organizatia "Shelter" - http://www.shelter.org.uk sau telefon gratuit 0808 800 4444.
- Citizens Advice Bureau - http://www.citizensadvice.org.uk
- https://www.gov.uk/private-renting/rent-arrears - Informatiile guvernului UK cu privire la datoriile de chirie.

Criteriile pe baza carora se acorda alocatia de locuinta:
- Aveti venituri mici;
- Platiti chiria;
- Locuiti permanent in Marea Britanie.

Nu puteti obtine alocatia pentru locuinta in cazul in care:
- Economiile sau proprietatile pe care le detineti sunt in valoare de peste 16.000 £;
- Locuiti in casa unei rude apropiate;
- Sunteti elev cu norma intreaga (cu exceptia persoanelor cu handicap sau a celor care au copii);
- Ati cerut azil (in engl. asyllum) in Regatul Unit.

   

Comentarii

Arata cele mai noi primele

aurelian a scris
2017-01-13 13:16
Am si eu o problema am casa plătită dela stat as mama singura am fost la job csntar si mau scos ca or trecut 6 luni si am un serviciu de 2 ore pe zi si acum nu mai ami pltesc casa Da ce .poata sami spună cineva am si un copil

robert a scris
2016-08-30 23:54
vai si amar de voi la ce mai stati in Anglia daca nu va arde de munca ati venit aici numai pentru tot felul de ajutoare de stat si acum va plangeti pe toate site-urile de net ca nu aveti ce sa mancati !!! Plecati draq acasa ca faceti tara de ras !!! Daca iti e foame sa nu stie nimeni nu trebuie sa scii tu pe internet ca tie foame si ca nu ai bani de chirie,mai mare rasu, la fel ca tiganii
Am observat ca romanul nu suporta tiganii ca ii fac de ras dar mai nou romanul il copie pe tigan
adica se vaita ,cerseste dar nu cu mana intinsa ci pe internet
deaia ne facem de ras
Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!

BREXIT a scris
2016-06-25 02:26
simplu...te intorci de unde ai venit!

dumitrita a scris
2016-02-01 11:50
va rog ajutatima cu un loc de munca in masfild nu am bani de chirie de mancare am 32 de ani sunt casatorita sotu a avut un accident la locul de munca ii operat la coloana are puse doua inele 4 suruburi ii cu sonda acasa va rog ajutatima

Numele tau:

Comentariu:

 
Comentariile exprima parerea utilizatorului si pot sa nu corespunda cu parerea proprietarilor de pagina web. Proprietarii paginii AngliaMea.ro nu raspund de continutul comentariilor. Daca ati gasit un comentariu ilegal, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la info@angliamea.ro
 
 

Studiu

Cat cheltuiti lunar pe alimente?

Intre £100-£300

Intre £300-£500

Intre £500-£700

Peste £700

 
 

Cursul valutar de azi

GBP - RON = 5.21
 
RON - GBP = 0.19
 
EUR - RON = 4.60
 
RON - EUR = 0.22
 
USD - RON = 3.84
 
RON - USD = 0.26