Cele mai importante informatii despre drepturile si obligatiile unei agentii de recrutare (2014-11-20)

Companii care te pot ajuta in aceasta privinta

Ultima actualizare: iunie 2018. Frecvent, romanii isi gasesc un loc de munca in Marea Britanie prin intermediul unei agentii de recrutare. Mai exact, agentia de recrutare gaseste un loc de munca pentru ei. O parte dintre angajati sunt nemultumiti de calitatea serviciilor oferite de agentiile de recrutare. Ce putem cere de la o agentie de recrutare? Aceasta nu incalca drepturile angajatului? Informatiile de mai jos va vor ajuta sa gasiti raspunsurile la cele mai frecvente intrebari.

O agentie de recrutare nu poate sa perceapa comisioane pentru gasirea unui loc de munca. Aceasta este una dintre cele mai importante prevederi ale legii care reglementeaza functionarea agentiilor de recrutare. O exceptie ar putea fi gasirea unui loc de munca in domeniul de divertisment si modelling.

O persoana are dreptul de a se inregistra la mai multe agentii de recrutare in acelasi timp.

Persoana, pe care a gasit-o agentia, poate fi angajata direct de catre angajator. Legea nu permite agentiilor sa interzica angajarea directa de catre angajator, fara intermediari. Cu toate acestea, agentia de recrutare poate sa interzica angajarea persoanei la acelasi angajator, printr-o alta agentie de recrutare.

In contractul de colaborare cu privire la munca pe o perioada determinata, incheiat intre agentia de recrutare si angajator, poate fi prevazut ca, pentru o taxa, angajatorul poate sa angajeze lucratorul pe o perioada mai lunga de timp. Aceasta taxa se numeste "temp to perm" si trebuie platita de catre angajator.

Agentiile de recrutare sunt de doua tipuri: “Employment Agencies” si “Employment Business”. “Employment Agenties” cauta persoanele care lucreaza in regim temporar sau pe o perioada determinata de timp. In acest caz, contractul de munca este redactat de catre angajator si nu de catre agentie.

Al doilea tip de agentii sunt numite "Temp Agencies". Ele singure incheie contractul de munca cu lucratorii. In acest caz, agentia trebuie sa plateasca salariul angajatului, chiar daca aceasta nu a primit nici o remuneratie din partea angajatorului.

Primul tip de agentii primesc salariile lucratorilor de la angajator si trebuie sa le plateasca angajatiilor in termen de 10 de zile. Cu toate acestea, ei nu sunt obligati sa plateasca lucratorilor in cazul in care angajatorul nu plateste agentiei pentru serviciul oferit.

Deseori, agentiile de recrutare actioneaza ca ambele tipuri de agentii. De aceea, toti angajatii trebuie sa se informeze conform carui principiu vor lucra si trebuie sa citeasca foarte atent contractul de munca.

Aceste informatii au fost pregatite in conformitate cu prevederile Department for Business, Innovation & Skills.

   

Tags: Agentii de recrutare in Anglia, Angajarea si intermedieri, Contract de munca, Employment Agencies, Employment Business, Gasirea unui loc de munca in UK, Loc de munca in Marea Britanie, Temp Agencies

Companii asemanatoare

AngliaMea.ro, unul din cele mai populare site-uri romanesti in UK imparte cateva sfaturi pentru a nu deveni victima impostorilor cautand un loc de munca in UK si pentru a sti ce sa faci daca ai...