Anunturi

Anunturi pentru romanii care traiesc in Londra si in restul Angliei: locuri de munca, locuinte, servicii, diverse si multe altele. Anunturile noastre nu se repeta. Acestea sunt revizuite si corectate.

Anunturi

Anunturi pentru romanii care traiesc in Londra si in restul Angliei: locuri de munca, locuinte, servicii, diverse si multe altele. Anunturile noastre nu se repeta. Acestea sunt revizuite si corectate.

Despre Anglia: Munca in Anglia

Cunoaste-ti drepturile la locul de munca

2014-11-13

Nuotrauka Te intorci din vacanta relaxata si esti nerabdatoare sa-ti arati bronzul frumos. A doua zi, seful tau imparte statele de plata, dar tu nu-l primesti. El spune ca ai fost plecata sa te distrezi si sa nu te astepti sa fii platita pentru asta. Nu este corect, dar ce poti face? Daca iti stii drepturile la locul de munca, poti intelege problema si o poti rezolva imediat.

Probleme cu indemnizatia de concediu
Majoritatea angajatilor au dreptul la patru saptamani de concediu platit pe an. Chiar daca lucrezi part-time sau in acelasi loc de munca lucrezi de mai putin de un an, ai dreptul la concediu platit. Perioada de timp platita depinde de cate zile pe saptamana lucrezi. De exemplu, daca lucrezi doua zile, inseamna ca in decurs de patru saptamani lucrezi opt zile, deci ai dreptul la opt zile de concediu platite pe an.

Unele companii permit angajatilor sa aiba mai mult de patru saptamani de concediu platit. Deci, este important sa vezi ce scrie in contractul de munca. Cu toate acestea, nu ai dreptul sa ai concediu in perioada de “bank holiday” si de sarbatorile legale. Daca alegi sa iti iei zile libere in perioadele mentionate mai sus, angajatorul poate sa plateasca pentru acele zile si sa deduca din cele patru saptamani libere la care ai dreptul. Toate acestea trebuie sa se precizeze foarte clar in contractul de munca. Multi angajatori nu incheie contractul in scris, chiar daca legea o cere. Daca pana la sfarsitul celei de a doua luna de munca nu l-ai primit, adreseaza-te la „Citizens Advice Bureau“. Cel mai apropiat birou il poti gasi vizitand site-ul: http://www.adviceguide.org.uk.

Trebuie sa incheiem raportul de munca...
In general, trebuie sa parasesti locul de munca la inchiderea societatii sau unitatii sau in cazul in care angajatorul reduce posturile. Acest lucru inseamna ca pierzi locul de munca si angajatorul nu angajeaza pe nimeni in locul tau.

Daca raportul de munca se incheie din aceste motive, angajatorul este obligat sa-ti plateasca o compensatie, in cazul in care ai lucrat cel putin doi ani fara intrerupere si ai peste 18 ani. Suma depinde de varsta si perioada lucrata.

Este interzisa afisarea relatiei amoroase la locul de munca!
Multe companii au reguli cu privire la cum trebuie se te comporti daca ai o relatie amoroasa cu un coleg. Acest lucru, de obicei, este mentionat in “staff handbook”. De exemplu, in cazul in care ocupi pozitia superioara, nu poti da prioritate partenerului tau. Aceste norme trebuie sa se respecte atata timp cat nu sunt contrare legii privind discriminarea sau oricarei altei legi.

Orice persoana are dreptul la viata privata, chiar si in timpul orelor de lucru. Deci, daca o companie te obliga sa semnezi un acord care restrange relatia amoroasa pe care o ai, acest lucru poate fi considerat ca fiind o incalcare a drepturilor omului. Daca faci o cerere pentru un loc de munca in cadrul companiei in care lucreaza deja partenerul tau, acest lucru nu ar trebui sa afecteze relatiile tale cu angajatorul. Angajatorul este obligat sa ia in considerare cererea ta, bazandu-se doar pe abilitatile pe care le ai. Este ilegal sa te refuze doar din motivul ca partenerul tau lucreaza pentru aceeasi companie.

   

Comentarii

Arata cele mai noi primele

ALIN a scris
2017-04-13 18:19
Buna ziua,lucrez din decembrie 2016 la o companie din uk.Am lucrat far nino pana infebruarie In MARTIE am plecat in concediu si la intoarcere angajatorul nu mi.a platit zilele de concediu.A procedat corect?

victor vasile savu a scris
2016-01-28 18:05
buna ma numesc victor .am avut pa 19 ,11.2015 un acchident cum as putea sa reactionez ce trebuie sa fac

Dorel a scris
2015-02-27 15:11
Bună ziua, am lucrat intr-un magazin alimentar 9 luni de zile, patronul magazinului m-a minţit în tot acest timp că îmi face contract de muncă, dar nu mi-a facut. Am lucrat 12 ore şi jumătate pe zii, fiind plătit cu 3.40 la oră. Cum îmi pot recupera diferenţa de bani, până la 6.50 pe oră, cât este salarul minim? Mulţumesc

Numele tau:

Comentariu:

 
Comentariile exprima parerea utilizatorului si pot sa nu corespunda cu parerea proprietarilor de pagina web. Proprietarii paginii AngliaMea.ro nu raspund de continutul comentariilor. Daca ati gasit un comentariu ilegal, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la info@angliamea.ro
 
 

Studiu

Unde va veti petrece concediul anul acesta?

In Romania

In UK

Intr-o alta tara europeana

Pe un alt continent

Nu voi avea concediu anul acesta

 
 

Cursul valutar de azi

GBP - RON = 5.21
 
RON - GBP = 0.19
 
EUR - RON = 4.57
 
RON - EUR = 0.22
 
USD - RON = 4.09
 
RON - USD = 0.24