In cautarea unui loc de munca necalificata (Partea 2) (2014-04-02)

Companii care te pot ajuta in aceasta privinta

Vom discuta despre mai multe tehnici populare de cautarea unui loc de munca.

1. Un mod foarte eficient de a cauta un loc de munca - sa spui despre asta prietenilor, cunoscutilor si rudelor. Angajatorilor de multe ori le place sa aiba recomandari din partea angajatilor deja „cunoscuti“ cu privire la prietenii sau rudele lor. Astfel, angajand persoane care se cunosc, asigura o atmosfera placuta in echipa, care poate sa ajute la eficienta in lucru. Deci, in aceasta situatie castiga toti – angajatorul, tu si cei dragi, care iti devin colegi. Este adevarat ca, uneori, din pacate, relatia din campul muncii dauneaza relatiei personale. Asa ca, inainte de a lua aceasta hotarare, evalueaza situatia ta.

2. In publicatii destinate romanilor din Marea Britanie si, in general, persoanelor din est-europa, vei gasi multe anunturi diferite cu privire la ofertele de munca. De asemenea, multe informatii utile poti gasi accesand site-ul http://www.angliamea.ro, etc.Trebuie sa citesti atent anunturile, sa te asiguri ca ofertele sunt legitime si daca se ofera cel putin un salariu minim. Daca esti in cautarea unui loc de munca, poti intra pe un site englezesc: http://www.gumtree.com.

3. Daca esti in cautarea unui loc de munca sezonier in agricultura, este bine sa-l gasesti inainte de a pleca din Romania. Cu angajatorul poti sa ti legatura on-line. Cu toate acestea, daca esti deja in Marea Britanie, poti sa iei legatura cu oricare dintre agentiile care ofera locuri de munca sezoniere sau poti sa contactezi direct agricultorii. In limba engleza, acest tip de munca este numit „Seasonal Agricultural Work“. Asta inseamana - culegerea fructelor, colectarea fructelor de padure, recoltarea produselor agricole cultivate, ajutor la animalele de la ferma, etc. Unele dintre agentii care ofera acest tip de lucru sunt urmatoarele:
- Concordia Limited (Ltd), Heversham House, 20-22 Boundary Road, Hove, Sussex BN3 4ET;
- Friday Bridge International Farm Camp, March Road, Friday Bridge, Wisbech, Cambridgeshire PE14 0LR;
- International Farm Camp, Hall Road, Tiptree, Colchester, Essex CO5 5TZ.

4. In afara agentiilor de recrutare mai sus mentionate, poti cauta de lucru in baruri, restaurante, hoteluri, case de ingrijire medicala si poti merge direct acolo (aceasta metoda de cautarea unui loc de munca este foarte populara). Trebuie sa intrebi daca exista locuri disponibile (in engl. vacancies). De obicei, iti se va cere sa completezi „application form“ – un formular, care are o forma similara cu CV-ul si contine toate datele personale cele mai importante. Daca ai deja un CV cu datele de contact, poto sa-l lasi la Depatamentul de Resurse Umane (in engl. Personnel arba Human Resources), iar in cazul in care nu exista un astfel de departament – la personalul de la receptie (in engl. Reception).

5. In Marea Britanie exista aproximativ 55 de centre care se ocupa de cercetare medicala, ele recompenseaza voluntarii care iau parte la cercetarea de noi tratamente, medicamente, etc. Se poate castiga pana la 100 de lire sterline pe zi. Cu toate acestea, trebuie sa fi foarte atent inainte de semnarea acordului de a participa la un astfel de „test“. Ar trebui sa te asiguri ca, in orice moment, daca te simti rau, poti sa iei hotararea de a anula contractul – nu are sens sa-ti risti sanatatea ...
Adrese utile:
- Glaxo Wellcome Pharmacology Unit, Level 7, Norwich Park Hospital, tel.: 020-8864-332;
- Hammersmith Medicines Research, Central Middlesex Hospital, Park Royal, Acton, London NW10 7NS, tel.: 020-8963-4531;
- International Clinical Trials, 99 New Cavendish Street, London W1M 7FQ, tel.: 0808-100-177.


Conform Susan Griffith „Work Your Way Around the World“, Tim Gough and Shamus Fitzsimons „The London Jobhunter‘s Guide“, agentiile de ocuparea fortei de munca si alte informatii.


   

Tags: Agentii de recrutare a fortei de munca, Informatii munca in Anglia, Munca in alimentatie publica, Munca in Anglia, Munca Marea Britanie, Munca necalificata, Munca sezoniera

Companii asemanatoare

AngliaMea.ro, unul din cele mai populare site-uri romanesti in UK imparte cateva sfaturi pentru a nu deveni victima impostorilor cautand un loc de munca in UK si pentru a sti ce sa faci daca ai...