Munca – afacere la domiciliu. Merita? (2014-04-02)

Companii care te pot ajuta in aceasta privinta

Persoanele care nu au avut oportunitatea sa faca afaceri pana acum, citesc anunturi de tipul „munca la domiciliu” si cred ca acesta ar fi un instrument bun pentru a face bani sau pentru a incepe o afacere... Dorim sa contrazicem acest lucru.

De multe ori, in ziare, diverse brosuri si pliante, sau in vitrinele magazinelor poti gasi anunturi care iti ofera sa faci multi bani lucrand la domiciliu. In aceste anunturi, de obicei, este mentionat doar un numar de telefon mobil. Daca suni si soliciti informatii suplimentare, esti rugat sa trimiti un plic timbrat autoadresat. De obicei, acesta trebuie trimis in cutia postala, iar „compania” poate fi gasita cu dificultate. Dupa ce ai primit pachetul de informatii si doresti sa incepti sa lucrezi, esti rugat sa te inregistrezi si sa platesti o taxa (care, de obicei, este de 10-15 de lire sterline). Daca societatea solicita plata anticipata a banilor, desigur, ar trebui sa ai o suspiciune despre fiabilitatea sa.

Dupa trimiterea banilor, primesti o comanda pentru a face ceva (de exemplu, sa produci carti postale, casute, abajururi, sa cosi ceva, sa decupezi, sa ilipesti, sa indoi, etc.). Dupa ce ai efectuat lucrarile si le-ai trimis la adresa mentionata, primesti un raspuns ca lucrarea nu indeplineste cerintele si trebuie sa incerci din nou. Evident, nu este posibil sa indeplinesti aceste cerinte si de aceasta data. Multi inteleg acest lucru din prima, iar altii incearca de cateva ori. De fapt, de cele mai multe ori, nimic nu este pe placul lor, deci pentru lucrarile efectuate nici o data nu o sa primesti plata.

Televiziunea BBC a aratat un program despre aceasta escrocherie, unde politia a relevat escrocherii similare in acest domeni, si arestau comerciantii care ofereau munca la domiciliu in conditii neclare. Trebuie sa recunoastem ca escrocii au facut afaceri profitabile (dar nu si clientii lor), au fost mentionate sume foarte mari.

Nu este un secret faptul ca multi antreprenori au inceput propria afacere la domiciliu, transformand camere in birouri si garaje in ateliere. Cu toate acestea, „afacerea” mentionata mai sus este o pierdere de timp si bani.

Ce ar trebui sa faca o persoana nemultumita sau inselata?
Pentru informatii sau asistenta poti sa te adresezi la „National Group on Homeworking“ (NGH), la „Home workers helpline“ la numarul de telefon: 0800174095.
Daca ai decis sa incepi munca sau afacerea la domiciliu, ar trebui sa te gandesti, in primul rand, despre ceea ce esti in stare sa faci si ce poti oferii pe piata.
Cele mai bine platite job-uri de acasa sunt: programare, administrare, contabilitate (book-keeping), design grafic, cercetare de piata, activitate editoriala, etc. Daca ai vreun talent – esti gata sa te lansezi in cautarea unui job la domiciliu. Multe persoane despre acest tip de activitate afla de la prieteni sau cunostinte. Daca companiile sunt in cautarea de muncitori, de obicei, ei cauta oameni din zona (localnici). Iar daca esti in cautarea unui loc de munca, ar trebui sa te uiti si in publicatii locale („Yellow Pages“, „Thomson Directory). Aceste publicatii informative pot fi, de asemenea, gasite si pe internet la adresa http://www.thomson-directories.co.uk sau http://www.yell.com. In ele apar anunturile companiilor care ofera munca la domiciliu. Din produsele sau serviciile publicate de catre marile companii poti sa intelegi ce fel de serviciu se cere pe piata, de exemplu, producatorii de confectii textile sau produse tricotate poate, eventual, sa-ti ofere munca la domiciliu (cusut, tricotat, etc.). Astfel de companii cauta, de obicei, un personal experimentat si doresc ca sa aiba echipamentul necesar pentru munca la domiciliu. Aceasta este o mare oportunitate de a desfasura o activitate in mod independent (self-employed).

Exista multe tipuri de afaceri in care poti sa-ti incerci norocul. Sa nu-ti fie frica ca o sa gresesti. Nu gresesc doar cei care nu fac nimic!

Iar daca ai incercat munca la domiciliu, povesteste-ne experienta ta! La ce aspecte trebuie sa aiba grije cei care sunt in cautarea unui astfel de job?


   

Tags: Afacere de acasa, Afacere la domiciliu, Anunturi cu munca la domiciliu, Escrocherii prin munca la domiciliu, Job de acasa, Lucru de acasa, Munca la domiciliu, Self employed

Companii asemanatoare

AngliaMea.ro, unul din cele mai populare site-uri romanesti in UK imparte cateva sfaturi pentru a nu deveni victima impostorilor cautand un loc de munca in UK si pentru a sti ce sa faci daca ai...