Amenzi pentru nedepunerea la timp a declaratiei fiscale (2014-08-28)

Multi romani care sunt lucratori independenti, la mijlocul lunii decembrie primesc o scrisoare de atentionare cu privire la termenul limita pentru depunerea declaratiei fiscale (pana la 31 ianuarie). Daca nu depuneti declaratia fiscala la timp, veti primi o amenda in valoare de 100 de lire sterline. In cazul in care nu depuneti declaratia in urmatoarele 3 luni (pana la 30 aprilie), veti primi si a doua amenda, adica10 lire sterline pentru fiecare zi de intarziere (suma maxima a amenzii este de 900 de lire sterline). A treia amenda este de 300 de lire sterline sau 5% din suma impozitului de platit si va fi acordata in cazul in care declaratia nu este prezentata in termen de 6 luni. Este important de stiut ca, daca intarziati cu depunerea declaratiei mai mult de 12 luni, autoritatile fiscale pot adauga o amenda aditionala de pana la 100 % din valoarea impozitului de platit.

Exemplu:
Doamna Maria a uitat sa depuna declaratia fiscala pana la 31 ianuarie. Aceasta este amanata pentru mai mult de 6 luni. Deci, in cazul acesta amenda va fi calculata astfel:
- Prima amenda in valoare de 100 £
- A doua amenda este de 900 £ (10 £ pentru fiecare zi de intarziere pentru perioada de trei luni)
- A treia amenda este de 300 £ sau 5% din impozitul de platit (depinde care suma este mai mare)

Vestea buna este ca, daca prezentati declaratia cu o mica intarziere, de obicei, amenda se anuleaza. Cu toate acestea, acest lucru nu este o regula, asa ca intotdeauna este recomandat sa nu intarziati. Declaratia fiscala puteti sa o depuneti si singur sau sa incredintati aceasta operatiune unor companii care ofera servicii de contabilitate. Pentru mai multe informatii despre declaratiile fiscale accesati site-ul “HM Revenue & Customs” la adresa http://www.hmrc.gov.uk/sa/index.htm. Va recomandam sa cititi acest articol:
http://www.angliamea.ro/despre_anglia/rambursare_impozit/sunteti_un_lucrator_independent_declaratia_fiscala_o_completati_singur.html


   

Tags: Amenda, Declaratii fiscale, Depunerea declaratiei, HM Revenue & Customs, Intarziere depunere declaratie, Lucratori independenti, Prezentare declaratie, Termen limita