EN / RO
2018 06 18 / luni / 10:05
 

Stomatologii in Marea Britanie (2016-05-31)

Companii care te pot ajuta in aceasta privinta

Sanatate. Medicina Ultima actualizare: Septembrie 2017

Stomatologii in Marea Britanie lucreaza pe cont propriu sau ca reprezentanti ai Serviciului National de Sanatate (NHS). In ambele cazuri se plateste. Intr-adevar, ingrijirea dentara NHS este mult mai ieftina. Desi statul aloca fonduri uriase pentru imbunatatirea calitatii tratamentului stomatologic NHS, ingrijirea dentara la institutiile de stat este adesea criticata pentru cozile lungi sau echipamentul invechit. Incepand cu data de 1 aprilie 2006, organizatiile locale de sanatate primara (in eng. Primary Care Trust) se ocupa de controlul public dentar. Ele controleaza finantarea cabinetelor stomatologice de stat locale.

Cat costa?
Dupa reformele din aprilie 2006 au fost uniformizate toate preturile serviciilor de practici stomatologice de stat. Acum, pacientii platesc o suma fixa pentru tratamentul primit. In cazul in care, in termen de doua luni, pacientul are nevoie de acelasi tratament, acesta este gratuit. Iar daca medicul stomatolog nu poate efectua tratamentul necesar in timpul unei intalniri, celelalte vizite sunt gratuite.

Preturile standard pentru serviciile stomatologice:
Examinarea dentara, diagnosticarea de nereguli sau boli (daca este necesar, cu aparate cu raze X), ingrijirea, planificarea tratamentului – 20.60 lire sterline.
Toate procedurile de mai sus, precum si aplicarea de plombe, curatarea de canale, extractia dentara – 56.30 lire sterline.
Toate tratamentele de mai sus, precum si aplicarea de proteze, coroane sau poduri dentare - 244.30 lire sterline.

Ai dreptul la tratamentul stomatologic gratuit?
Tratamentul stomatologic se ofera gratuit daca:
- la inceputul tratamentului ai mai putin de 18 de ani,
- ai 19 ani si studiezi toata ziua ("full-time education"),
- esti gravida sau ai nascut in termen de 12 luni de la inceperea tratamentului,
- esti internat in spital,
- beneficiezi de indemnizatie de somaj (in engl. Income Support) sau pentru cautarea unui loc de munca (in engl. Jobseeker’s Allowance).

Cum poti gasi cel mai apropiat stomatolog?
Stomatologii NHS pot fi gasiti prin contactarea organizatiei locale de ingrijire medicala primara. Informatii despre programul de lucru al medicilor stomatologi NHS poti obtine la telefon 0845 4647 sau online la adresa http://www.nhs.uk.

   

Tags: Cabinete stomatologice in Anglia, Examinare dentara, Extractia dentara, Ingrijire dentara in UK, NHS, Preturile pentru serviciile stomatologice in Anglia, Primary Care Trust, Serviciul National de Sanatate, Stomatolog in Anglia, Tratament stomatolog gratuit

Companii asemanatoare

Paragon Detal Clinic este o clinică românească din Londra care oferă servicii de stomatologie generală și cosmetică de cea mai bună calitate.

...

„Baltic Medical Centre” este situat în sud-estul Londrei, Canary Wharf. Centrul dvs. de sănătate este aici. Medici de...