Cursuri de limba engleza (2014-05-22)

Ultima actualizare: noiembrie 2018.
Cel mai important – cursul de limba engleza
Institutiile de invatamant publice si private organizeaza diferite niveluri de cursuri pentru limba engleza. Mai mult de 500 de institutii de invatamant organizeaza cursuri de limba engleza care au fost acreditate de o organizatie globala - British Council. Participand la cursuri in centrele acreditate te poti baza pe nivelul de cunostinte dobandite. Cursurile de limba engleza sunt impartite in mai multe categorii - limba de baza, limbaj academic (pentru cei care studiaza in colegii, etc.), preuniversitar (inainte de a studia la institutii de invatamant specifice), de specialitate (pentru o anumita profesie), etc. Poti gasi si cursuri specifice de pregatire pentru examenul IELTS sau TOEFL (vezi mai jos). Pentru a gasi cel mai bun curs consulta site-ul: http://www.educationuk.org.

Examele IELTS si TOEFL – aprobarea competentelor de limba engleza
Toti care isi planifica sa studieze, sa efectueze un stagiu sau sa emigreze in tari vorbitoare de limba engleza ar trebui sa treaca asa numitele teste de limba engleza IELTS sau TOEFL. Multe colegii si universitati care predau in limba engleza, pot sa ceara ca persoana sa prezinte un document care atesta ca a obtinut examenul IELTS sau TOEFL

IELTS este britanic, iar TOEFL - versiunea americana a examenului. Desi ambele sunt recunoscute in multe tari din intreaga lume, cei care studiaza la universitatile din Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda opteaza mai mult pentru examenul IELTS, iar in SUA si Canada - TOEFL. Exista cei care cred ca examenul TOEFL este mai usor, pentru ca o mare parte din intrebari au mai multe variante de raspuns.

De obicei, cerintele pentru studiile universitare din Marea Britanie nu sunt la un nivel asa de ridicat cum ar fi examenele de master sau doctorat. De exemplu, la universitatea „London South Bank” University in urma cu cativa ani a trebuit sa ai 5 puncte la examenul IELTS pentru a avea acces la studii universitare, iar 6,5 sau 7 (punctaj maxim - 9) – pentru studii de master. Exista doua tipuri principale de examene IELTS si TOEFL: academic (pentru cei care aplica la universitati) si generic (pentru cei care doresc sa emigreze). Mai multe informatii despre testul IELTS poti gasi la adresa: http://www.ielts.org, despre TOEFL: http://www.ets.org/toefl/.

Alte examene de limba engleza
Alte examene de limba engleza organizeaza Universitatea din Cambridge. In total exista cinci niveluri de examene de limba engleza. La aceste examene este recomandat sa aplice cei care doresc sa verifice sau sa demonstreze abilitatile lor de limba engleza. Dupa promovarea examenului, se acorda certificatul Universitatii Cambridge care este valabil toata viata. Nivelul de examinare incepe de la nivelul baza (KET - Key English Test) si se termina cu examenul de cel mai inalt nivel pentru profesionistii de limba engleza (CPE – Certificate in Profiency of English).

Am dori sa uram cititorilor nostri sa aiba multa vointa si sa dedice macar o parte din timpul lor pretios pentru a-si imbunatati limba engleza. Cunostintele bune de limba engleza te pot ajuta sa gasesti un loc de munca mai bine platit sau sa te descurci in diferite situatii.

   

Tags: Abilitati de limba engleza, British Council, CPE, Curs limba enleza in Anglia, Exmen de limba engleza, IELTS, KET, Studii de doctorat, Studii de master, Studii universitare in UK, TOEFL