Invatamantul superior in Marea Britanie (2015-06-09)

Ultima actualizare: iunie 2018. Publicatii online de specialitate evidentiaza faptul ca diploma de invatamant superior obtinuta in Anglia este garantia pentru un loc de munca bine platit in Scotia sau alte regiuni ale tarii. Diplomele obtinute in Marea Britanie sunt recunoscute in intreaga lume. Fiecare roman care se gandeste sa studieze in Marea Britanie, ar trebui sa stie ca lui, in calitate de cetatean al UE, i se acorda toate posibilitatile pentru a urma studiile superioare in Marea Britanie, iar aceasta taxa de scolarizare va fi mai mica (in engl. Home Fee). Deci, care sunt conditiile de admitere pentru studii universitare de licenta?

Studii de licenta si master
Invatamantul superior din Marea Britanie este impartit in doua etape. In prima etapa (in engl. Undergraduate), elevii studiaza in general trei ani si dobandesc diploma de licenta. A doua etapa consta in studii de master (in engl. master's) si doctorat (in engl. doctorate). Studiile de master, de obicei, dureaza un an, iar cele de doctorat - trei ani.

Daca nivelul tau de educatie este in conformitate cu cerintele universitatii si detii toate documentele necesare, poti cauta studii specifice.

Pe site-ul http://www.educationuk.org vei gasi toate detaliile cu privire la institutii de invatamant si informatii cu privire la toate cursurile. De altfel, pe site-ul mentionat mai sus, poti cauta nu numai studii de licenta, dar poti preciza nivelul si tipul de cursuri pe care le cauti (full-time, invatamant la distanta etc).

Multe universitati solicita de la studentii straini un document prin care candidatul atesta ca a trecut examenul de competenta lingvistica (engleza) - IELTS.

Desi cetatenii straini trebuie sa plateasca taxa de scolarizare, acestia pot beneficia de credite sau subventii pentru acoperirea costurilor de studiu.

Procesul de aplicare
Toti candidatii la studii universitare de licenta in Regatul Unit sunt obligati sa completeze formularul de cerere - asa-numitul UCAS (in engl. University and College Admission Service). In acest formular, care este disponibil la urmatoarea adresa: http://www.ucas.com, trebuie sa specifici institutiile de invatamant la care doresti sa studiezi. Formularul UCAS este destul de lung si complicat. In acesta trebuie sa furnizezi datele personale, nationalitatea, statutul tau in Regatul Unit, educatia, locul de munca etc. De asemenea, sunt necesare recomandari care nu pot fi scrise de membrii familiei sau prieteni.
Informatii suplimentare despre invatamantul superior din Marea Britanie, formularul de cerere UCAS si multe alte sfaturi practice pot fi gasite pe site-urile: http://www.studential.com si http://www.getintouni.com.

   

Tags: Cerintele universitatii, Doctorat, Home fee, IELTS, Institutii de invatamant in Anglia, Invatamant superior UK, Master, Studii de licenta, Studii in Marea Britanie, UCAS, Universitate