AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord 

Numar de cladire
Arundel House
Strada
4 Palace Green
Oras
London
Cod postal
W8 4QD
Alte activitati

Descrierea

Ambasada României poate fi găsită în Londra pe adresa: Arundel House, 4 Palace Green, Londra, W8 4QD

Telefoane call-center (informații consulare pentru cetățeni români):

+442076027328; +442076029833​; +442076036694​;

+442076025193; +442076030572; +442076022065

------------

Telefon de urgență: +44 7738716335

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare!
------------
La numărul de telefon 0040/21.431.2059 se oferă informații și se preiau solicitări de asistență consulară în contextul epidemiei COVID-19. Acesta este un număr de telefon mobil de România cu tarif normal.
 
E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români):
contact@informatiiconsulare.ro
În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.
Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români):
http://www.informatiiconsulare.ro
 
Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)
RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în România se pot adresa la adresa de e-mail: londra.visa@mae.ro sau accesând portalul http://www.eviza.ro
EN: Regarding foreign citizens, that request visa services, we advise to send the inquires at the e-mail address: londra.visa@mae.ro or at the webpage: http://www.eviza.ro 

Alte informații utile
Programările se fac prin portalul extern al aplicatiei E-Consulat, la adresa https://econsulat.ro/
 
------------

Ambasada României la Londra asigură ansamblul funcţiilor de reprezentare a României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. În virtutea acestor funcţii, ambasada promovează şi protejează interesele statului român şi ale cetăţenilor români, în conformitate cu dreptul internaţional, legislaţia română şi britanică. În exercitarea funcţiilor de reprezentare, ambasada coordonează activitatea biroului consular de la Edinburgh şi a consulatelor onorifice ale României de la Belfast, Bristol, Cardiff, Inverness, Leeds, Liverpool, Morpeth şi Southampton.

Ambasada asigură dialogul dintre instituţiile române şi britanice în toate domeniile de cooperare care formează conţinutul relaţiilor dintre România şi Regatul Unit. Prin acest demers, activitatea ambasadei contribuie în mod direct la susţinerea şi dezvoltarea parteneriatului strategic româno-britanic, semnat în 2003 şi consolidat cu prilejul vizitei la Londra, în iunie 2011, a Preşedintelui României, ES Domnul Traian Băsescu, ca invitat al Guvernului britanic.

Echipa Ambasadei este dedicată promovării relaţiilor de prietenie dintre România şi Marea Britanie, valorilor noastre europene,  imaginii românilor în Marea Britanie, dezvoltării şi aprofundării în continuare a relaţiilor excelente care există între România şi Regatul Unit, contribuind cu idei şi expertiză la formularea agendei de cooperare în plan politic, economic, cultural, academic şi ştiinţific, într-o manieră care să pună în valoare profilul european al României, potenţialul său de dezvoltare economică şi modernizare a societăţii, bogatul şi prestigiosul patrimoniu cultural românesc şi multiplele resurse intelectuale şi de talent ale românilor.

Ambasada se preocupă activ de menţinerea şi dezvoltarea legăturilor între comunitatea românească din Marea Britanie şi statul român.

Relaţiile diplomatice româno-britanice au fost stabilite la 20 februarie 1880.

Suntem aici

Tags

Embassy of Romania London, Romanians, Ambasada Romaniei
   
AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Ambasada României în Londra oferă servicii diferite pentru românii din Marea Britanie. Aici găsiți toate contactele utile!

Arundel House 4 Palace Green London W8 4QD
https://www.angliamea.ro/