Pacaleste hotul! Afla mai multe despre cum sa iti protejezi bunurile in Anglia (2015-01-27)

Datele furnizate de politia din Marea Britanie sunt ingrijoratoare - in fiecare an dupa vacante, spargerile locuintelor cresc semnificativ, de asemenea, jafurile in strada reprezinta si ele un semnal de alarma. Angliamea.ro s-a informat despre cum poti sa iti protejezi casa, cum sa descurajezi hotii sa intre in locuinta ta si cum poti sa iti recuperezi mai usor lucrurile furate.

Hotii vor bunurile tale!
"Nu face cadou hotilor bunurile pe care le-ai primit de Craciun!" – cu acest slogan, politia din Marea Britanie te avertizeaza sa ai grija de siguranta casei tale. In general, numarul de furturi s-a redus, dar perioada de dupa sarbatori este foarte periculoasa. Din datele furnizate de politie, se poate observa ca in luna ianuarie, spargerile locuintelor au crescut cu aproximativ 11 %.

Hotii stiu ca dupa sarbatori, in aproape fiecare casa, se pot gasi bunuri aproape noi - calculatoare, bijuterii, televizoare etc. De multe ori, pretul spargerii unei case nu este considerat doar cel legat de pierderea bunurilor, ci si a altor lucruri de valoare, cum ar fi fotografii stocate pe calculator, datele conturilor bancare. Asadar, in prezent, politia recomanda sa ai mai multa grija de casa si bunurile tale. Aici vei gasi o lista cu sfaturi care te vor ajuta sa faci acest lucru: http://www.police.uk/crime-prevention-advice/burglary.

Potrivit sondajelor, cele mai multe furturi din case se produc in orasele mai mari. In conformitate cu studiul publicat anul trecut pe http://www.moneysupermarket.com, cel mai des au fost sparte locuintele din cartierul Manchester. In acest loc s-a inregistrat cel mai mare numar de plangeri cu privire la case jefuite. Cu toate acestea, Londra ocupa primul loc pentru spargerile locuintelor. Din totalul de 20 de zone cele mai afectate din Marea Britanie, 12 se afla in Londra. Printre acestea, pe primul loc se claseaza cartierul Herne Hill din sudul Londrei, pe al doilea loc – cartierul Muswell Hill din nordul Londrei, iar pe locul trei se afla cartierul Dagenham.

Protejeaza-ti telefonul si calculatorul
Locuind in marile orase ale Regatului Unit, ar trebui sa te preocupi nu numai de furturile din locuinte, dar, de asemenea, sa ai grija si de jafurile stradale. Potrivit datelor Politiei Metropolitane, in fiecare zi, la Londra se fura 314 telefoane mobile. Deoarece pentru hoti acest tip de bun prezinta un mare interes, telefonul trebuie sa fie protejat. Telefonul mobil si alte articole care au un numar de serie, cum ar fi calculatoare, TV, navigatoare etc. le poti inregistra pe site-ul http://www.immobilise.com. Politia din Marea Britanie, in cazul in care retine o persoana suspectata ca a furat bunuri, verifica acest registru. Detaliile de pe site ajuta politia sa gaseasca mai usor proprietarul bunului furat.

Ce masuri suplimentare poti sa iei pentru a-ti recupera telefonul furat? In primul rand, tine la indemana numarul IMEI al telefonului mobil. Acesta, de obicei, este scris pe cutia telefonului, dar in cazul in care nu o mai ai, numarul IMEI il poti gasi introducand in telefon aceasta combinatie de semne: *#06#. Noteaza-ti numarul IMEI al telefonului tau, astfel incat sa il poti transmite politiei, daca este necesar.

Pentru protectia datelor stocate pe telefon si pentru a-i impiedica pe hoti sa foloseasca telefonul, pune o parola pe care trebuie sa o introduci de fiecare data cand telefonul este deblocat.

Daca ai un smartphone, instaleaza un gadget cu care iti poti urmari telefonul. Telefoanele Apple au programul gratuit „Find My iPhone”, iar in telefonul care are sistemul de operare Android, poti instala aplicatia "Find My Phone". Daca telefonul tau a fost furat, raporteaza imediat politiei, furnizeaza-i numarul IMEI al telefonului si spune-i daca ai instalat un program de urmarire pentru a putea determina locul in care se afla telefonul tau.

De asemenea, este fundamental sa nu pastrezi date importante in telefon, cum ar fi datele contului bancar, adresa de domiciliu, numerele PIN ale cardurilor bancare, parole.

Marcheaza si alte elemente
Vrei sa-i descurajezi pe hoti sa iti fure lucrurile? Marcheaza-le cu semne speciale. Bunurile marcate sunt mult mai dificil de vandut, deci aceasta poate fi o modalitate eficienta de a-i descuraja pe hoti sa le fure. De asemenea, bunurile marcate sunt mult mai usor de recuperat, iar in cazul in care politia ii prinde pe hoti, va fi clar imediat cine este proprietarul bunurilor furate.

Una dintre modalitatile de marcare a bunurilor este pur si simplu sa scrii pe bunuri codul postal cu un creion special cu lumina ultravioleta (in engl. Ultra-violet (UV) pen). Un astfel de creion, care costa aproximativ 1£, poate fi achizitionat de la orice magazin de birotica si papetarie. Marcarea bunului cu acest creion nu este vizibila pana cand obiectul nu este iluminat de razele ultraviolete, care sunt utilizate de catre politie.

Bicicleta poate fi inregistrata pe site-ul Politiei Metropolitane http://www.bikeregister.com. Aici poti introduce gratuit numarul de cadru al bicicletei. Dupa inregistrarea bicicletei pe site, ar trebui sa lipesti un autocolant care avertizeaza ca aceasta este inregistrata. Poti obtine reduceri la achizitionarea autocolantelor daca utilizezi codul „MPSbikeregister10“.

Esti victima unui furt in Anglia? Ai reusit sa iti recuperezi bunurile pierdute sau ai obtinut despagubire? Impartaseste experienta ta in comentarii!

   

Tags: Bunuri furate, Find My iPhone, Find my Phone, Furt de telefon, Furturi din locuinte UK, Hotii, Inregistrarea bicicletei UK, Marcarea bunului, Numarul IMEI, Politia din Marea Britanie, Politia metropolitana, Spargeri de case, Spargeri de locuinte in Anglia, UV pen