Criză de forță de muncă în măcelăriile din UK fără precedent. Ce au ajuns să facă fermierii? 

Lipsa forței de muncă din ferme și, implicit, din măcelării și abatoare, ar putea afecta aprovizionarea cu alimente în timpul Crăciunului pentru milioane de locuitori din Marea Britanie.

Potrivit rapoartelor, autoritățile britanice iau în considerare planurile de a simplifica restricțiile de viză pentru până la 1.000 de măcelari străini, potrivit www.mirror.co.uk.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (DEFRA) a declarat că este conștient de lipsa forței de muncă și Guvernul „continuă să lucreze îndeaproape” cu industria porcinelor.

El a spus: „Înțelegem importanța muncii sezoniere și suntem conștienți de provocările cu care s-a confruntat industria porcinelor în ultimele luni din cauza pandemiei Covid-19 și a penuriei de forță de muncă, iar DEFRA a lucrat îndeaproape cu sectoarele de porc și de prelucrare în această perioadă. Ținem piața sub o analiză atentă și continuăm să lucrăm îndeaproape cu sectorul pentru a explora opțiunile de abordare a presiunilor cu care se confruntă în prezent industria."

The Times a raportat că Asociația Britanică a Procesatorilor de Carne (BMPA) a declarat că industria are nevoie de aproximativ 15.000 de lucrători, ceea ce i-a obligat pe membrii săi să se concentreze doar pe aprovizionarea supermarketurilor cu bucăți de bază de carne. Odată ce un porc devine prea mare, carcasa procesată măcelărită nu se va mai încadra în standardele pentru pachetele de supermarket, astfel încât retailerii nu vor să-l cumpere de la fermieri.

Un purtător de cuvânt al BMPA a declarat: "Ar fi trebuit să începem procesarea cărnii pentru alimentele de Crăciun începând cu luna iunie sau iulie, dar nici până acum nu am făcut-o, așa că, felurile de mâncare cu carne de porc specifice sărbătorilor de iarnă vor lipsi anul acesta de pe mese. Tot ceea ce înseamnă munca intensivă, va avea de suferit". Potrivit acestuia, forța de muncă din marile abatoare ar fi în mod normal cu 10-15% peste medie înainte de Crăciun.

Între timp, un fermier din Yorkshire a fost nevoit să omoare sute de purcei, deoarece, din cauza lipsei forței de muncă în abatoarele locale, porcii adulți nu sunt sacrificați la timp. Ceea ce înseamnă că rămâne mai puțin spațiu în ferme pentru porcii mai tineri, care sunt mai ieftini și mai ușor de sacrificat. „A trebuit să omoare purcei perfect sănătoși, viabili”, a declarat o sursă pentru BBC News. "Situația este disperată. Are o experiență de 26 de ani în această industrie și nu s-a mai confruntat niciodată cu perspectiva de a fi nevoit să-și sacrifice porcii, în propria fermă, înainte de vreme". Lipsa forței de muncă este pusă pe seama Brexit-ului și a pandemiei de Covid-19.

Lipsa forței de muncă din ferme și, implicit, din măcelării și abatoare, ar putea afecta aprovizionarea cu alimente în timpul Crăciunului pentru milioane de locuitori din Marea Britanie.

Potrivit rapoartelor, autoritățile britanice iau în considerare planurile de a simplifica restricțiile de viză pentru până la 1.000 de măcelari străini, potrivit www.mirror.co.uk.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (DEFRA) a declarat că este conștient de lipsa forței de muncă și Guvernul „continuă să lucreze îndeaproape” cu industria porcinelor.

El a spus: „Înțelegem importanța muncii sezoniere și suntem conștienți de provocările cu care s-a confruntat industria porcinelor în ultimele luni din cauza pandemiei Covid-19 și a penuriei de forță de muncă, iar DEFRA a lucrat îndeaproape cu sectoarele de porc și de prelucrare în această perioadă. Ținem piața sub o analiză atentă și continuăm să lucrăm îndeaproape cu sectorul pentru a explora opțiunile de abordare a presiunilor cu care se confruntă în prezent industria."

The Times a raportat că Asociația Britanică a Procesatorilor de Carne (BMPA) a declarat că industria are nevoie de aproximativ 15.000 de lucrători, ceea ce i-a obligat pe membrii săi să se concentreze doar pe aprovizionarea supermarketurilor cu bucăți de bază de carne. Odată ce un porc devine prea mare, carcasa procesată măcelărită nu se va mai încadra în standardele pentru pachetele de supermarket, astfel încât retailerii nu vor să-l cumpere de la fermieri.

Un purtător de cuvânt al BMPA a declarat: "Ar fi trebuit să începem procesarea cărnii pentru alimentele de Crăciun începând cu luna iunie sau iulie, dar nici până acum nu am făcut-o, așa că, felurile de mâncare cu carne de porc specifice sărbătorilor de iarnă vor lipsi anul acesta de pe mese. Tot ceea ce înseamnă munca intensivă, va avea de suferit". Potrivit acestuia, forța de muncă din marile abatoare ar fi în mod normal cu 10-15% peste medie înainte de Crăciun.

Între timp, un fermier din Yorkshire a fost nevoit să omoare sute de purcei, deoarece, din cauza lipsei forței de muncă în abatoarele locale, porcii adulți nu sunt sacrificați la timp. Ceea ce înseamnă că rămâne mai puțin spațiu în ferme pentru porcii mai tineri, care sunt mai ieftini și mai ușor de sacrificat. „A trebuit să omoare purcei perfect sănătoși, viabili”, a declarat o sursă pentru BBC News. "Situația este disperată. Are o experiență de 26 de ani în această industrie și nu s-a mai confruntat niciodată cu perspectiva de a fi nevoit să-și sacrifice porcii, în propria fermă, înainte de vreme". Lipsa forței de muncă este pusă pe seama Brexit-ului și a pandemiei de Covid-19.

 (Comentarii: 0)

Articole pe aceeasi tema:

Articole pe aceeasi tema: