2 linguri de miere pe zi echilibrează colesterolul 

Consumul a două linguri de miere poate ajuta la echilibrarea zahărului din sânge și la îmbunătățirea nivelului de colesterol, potrivit unui nou studiu.

Experții au spus că înlocuirea îndulcitorilor adăugați în dietă – cum ar fi zahărul din ceai – cu miere poate reduce riscurile de boli asociate cu consumul de prea mult zahăr, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de inimă și boala ficatului gras nealcoolic.

Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au analizat rezultatele a 18 studii care au inclus mai mult de 1.100 de participanți și au descoperit că mierea crudă dintr-o singură sursă florală a avut cel mai bun efect asupra organismului.

Ei au descoperit că mierea a scăzut glicemia și numărul de lipoproteine cu densitate scăzută (sau „colesterol rău”) din sânge.

Consumul de miere a crescut, de asemenea, lipoproteinele de înaltă densitate (colesterolul „bun”) și a arătat semne de îmbunătățire a inflamației.

Toți participanții la studiu au urmat o dietă în general sănătoasă, iar zahărul a reprezentat 10% sau mai puțin din aportul caloric zilnic.

Studiul a constatat că mierea dintr-o singură sursă florală „a produs în mod constant efecte neutre sau benefice” asupra organismului.

Participanții au primit în medie 40 de grame, sau aproximativ două linguri de miere pe zi, pe parcursul a opt săptămâni.

Cele mai multe dintre beneficii au fost observate la persoanele care au consumat miere cruda, de la copacul False Acacia sau Black Locust (salcâm).

Cu toate acestea, mierea și-a pierdut multe dintre beneficiile sale pentru sănătate după ce a fost încălzită la peste 65 de grade Celsius.

Tauseef Khan, cercetător senior la Facultatea de Medicină a Universității, a spus că rezultatele au fost surprinzătoare, deoarece mierea „conține aproximativ 80% zahăr”.

Experții au spus că rezultatele au arătat că nu toate zaharurile ar trebui tratate la fel de către oficialii din sănătate și nutriție.

„Nu spunem că ar trebui să începi să mănânci miere dacă în prezent eviți zahărul”, a spus Khan. „Aportul este mai mult despre înlocuire – dacă utilizați zahăr de masă, sirop sau alt îndulcitor, schimbarea acestor zaharuri cu miere ar putea reduce riscurile cardiometabolice.”

Consumul a două linguri de miere poate ajuta la echilibrarea zahărului din sânge și la îmbunătățirea nivelului de colesterol, potrivit unui nou studiu.

Experții au spus că înlocuirea îndulcitorilor adăugați în dietă – cum ar fi zahărul din ceai – cu miere poate reduce riscurile de boli asociate cu consumul de prea mult zahăr, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de inimă și boala ficatului gras nealcoolic.

Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au analizat rezultatele a 18 studii care au inclus mai mult de 1.100 de participanți și au descoperit că mierea crudă dintr-o singură sursă florală a avut cel mai bun efect asupra organismului.

Ei au descoperit că mierea a scăzut glicemia și numărul de lipoproteine cu densitate scăzută (sau „colesterol rău”) din sânge.

Consumul de miere a crescut, de asemenea, lipoproteinele de înaltă densitate (colesterolul „bun”) și a arătat semne de îmbunătățire a inflamației.

Toți participanții la studiu au urmat o dietă în general sănătoasă, iar zahărul a reprezentat 10% sau mai puțin din aportul caloric zilnic.

Studiul a constatat că mierea dintr-o singură sursă florală „a produs în mod constant efecte neutre sau benefice” asupra organismului.

Participanții au primit în medie 40 de grame, sau aproximativ două linguri de miere pe zi, pe parcursul a opt săptămâni.

Cele mai multe dintre beneficii au fost observate la persoanele care au consumat miere cruda, de la copacul False Acacia sau Black Locust (salcâm).

Cu toate acestea, mierea și-a pierdut multe dintre beneficiile sale pentru sănătate după ce a fost încălzită la peste 65 de grade Celsius.

Tauseef Khan, cercetător senior la Facultatea de Medicină a Universității, a spus că rezultatele au fost surprinzătoare, deoarece mierea „conține aproximativ 80% zahăr”.

Experții au spus că rezultatele au arătat că nu toate zaharurile ar trebui tratate la fel de către oficialii din sănătate și nutriție.

„Nu spunem că ar trebui să începi să mănânci miere dacă în prezent eviți zahărul”, a spus Khan. „Aportul este mai mult despre înlocuire – dacă utilizați zahăr de masă, sirop sau alt îndulcitor, schimbarea acestor zaharuri cu miere ar putea reduce riscurile cardiometabolice.”

 (Comentarii: 0)

Articole pe aceeasi tema:

Articole pe aceeasi tema: